53 Yildir Çay Kazaninin Basinda

Ordu’da, ilkokul çagindaki iken babasinin yaninda çay servisi yapan ve 53 yildir çay ocagi isletmeciligi yapan Sahin Çakir, hayatinin sonuna kadar meslegini sürdürmek istedigini belirtiyor. Çakir, suan 4 TL olan çayin meslege ilk basladiginda 5 kurus oldugunu ifade etti.

53 Yildir Çay Kazaninin Basinda
Altinordu ilçesinde yasayan 64 yasindaki Sahin Çakir, ilkokul çaginda iken okul önlügü ile babasinin kahvehanesinde çay servisi yapmaya basladi.

Çay servisini seven Çakir, ilerleyen yillarda kendisine bir çay ocagi açti. 53 yildir Ordu’nun farkli noktalarinda çay ocagi isleten Çakir, meslege ilk basladiginda çayin 5 kurus oldugunu ve o zamanlarda günlük yaklasik 2 bin 500 çay satisi yaptiklarini ifade etti.



“Meslegi sevdim ve birakamadim, ömür boyu devam ettirmeyi düsünüyorum”

Sahin Çakir, çay ocagi isletmeciliginin zor bir meslek oldugunu ve sosyal hayati kisitladigini ifade ederek, “53 yildir bu isi yapiyorum. Babam kahvehane isletiyordu, ben ilkokul birinci sinifta çay tasimaya basladim. O sekilde basladim, sevdim ve daha da birakamadim. Tam 53 yildir devam ediyorum. Sabah erken kalkip gece geç saatte eve gidiyorum. Özel günlerimiz yok, ömür boyu hayatimiz çalismakla geçti. Meslege basladigimda çay 5 kurus, ekmek 25 kurustu. Insanlarin birbirine sevgi ve saygisi daha fazlaydi. Meslegimi seviyorum Allah izin verirse ölene kadar devam ettirmeyi düsünüyorum” dedi.



“Meslegin ilk yillarinda 2 bin 500 çay satilir, 5 garson çalisirdi, simdi 200 çay satiliyor”

“Meslegin ilk yillarinda 2 bin 2 bin 500 çay satilir ve 5 garson çalisirdi, is yetismiyordu. Simdi günlük 200 bandinda satiliyor. Bu günümüz sükürler olsun” diyen Çakir, “Meslegimi çok severek yapiyorum. Ayni yerde 15 yili askin süredir çalisiyorum. Öncesinde de farkli yerlerde çalisiyordum, tam 53 yildir bu isle ugrasiyorum. Allah müsterilerimden de razi olsun, onlar bana ailemden daha yakin. Evde çocuklari 2 saat görüyorum ama buradaki dostlarimi gün boyu görüyorum” diye konustu.

Müsterilerden Seçkin Ataç ise çocuklugundan bu yana mahallede olduklarini belirterek, “Kendisi isini çok severek yapiyor. Çaya bu lezzeti vermek ayri bir yetenektir. Kendisi yillardir burada esnaflar ile ugrasiyor. Kendisini de çok seviyoruz, ailemizden birisi gibi. Esnaf oldugumuz için evden çok zaten burada vakit geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA