20 Yasindaki Gencin Biçakla Ölümüne Neden Olan Kardeslere Müebbet Hapis Talebi

Kagithane’de kendisini uyaran 20 yasindaki genci tartisma sirasinda ortaklasa öldürdükleri iddia edilen abi kardes hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede süpheli kardeslerin ayri ayri ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Kagithane’de 25 Temmuz 2022’de süpheli Ugur Macit (31), motosikletle geçtigi sirada 20 yasindaki Hasancan Bayirti tarafindan ‘neden dikkat etmiyorsun’ diye uyarilmis, tartismaya basladiktan sonra ise kardesini arayarak olay yerine çagirmisti. Daha sonra kardesi Ferhat Macit’in (29) de olay yerine gelmesiyle kavga yeniden baslamisti ve abi kardes, elinde satir olan maktulün biçaklanarak ölümüne neden olmustu.

Uyarildi, tartisma basladi

Olaya iliskin yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, olay günü 23.00 siralarinda Hasancan Bayirti’nin olay öncesi alkollü bir sekilde olay yerinde bulundugu, o sirada süpheli Ugur Macit’in yoldan motosiklet ile geçtigi, maktulün süpheliye ‘neden dikkat etmiyorsun’ diye bagirdigi, maktul ile süpheli arasinda tartisma çiktigi, tartismanin kavgaya dönüstügü ve araya giren mahalle sakinleri tarafindan kavganin yatistirildigi aktarildi.

Kavgaya çagirdigi kardesi, gencin ölümüne neden oldu

Daha sonra süpheli Ugur Macit’in kardesi olan süpheli Ferhat Macit’i telefonla arayarak olay yerine çagirdiginin anlatildigi iddianamede, Ferhat Macit’in bunun üzerine olay yerine geldigi, sokakta beklemekte olan Hasancan Bayirti ile süpheliler arasinda tartisma ve kavganin tekrar basladigi, Ferhat ile Ugur Macit’in maktulle kavga ettikleri sirada maktul Bayirti’nin elinde satir oldugu, ayrica Ferhat Macit’in elindeki biçagi maktulün sirt kismindan ve karin kismindan sapladigi kaydedildi.

Iddianamede, süpheliler Ferhat ve Ugur’un olay yerinden kaçtiklari aktarilirken, sirt ve karin kismindan agir yaralanan Hasancan Bayirti’nin ise kaldirildigi hastanede hayatini kaybettigi belirtildi.

Süphelinin Yunanistan sinirinda kaçarken yakalandigi aktarildi

Hazirlanan iddianamede, süpheli Ferhat Macit’in 5 Agustos 2022’de Edirne-Yunanistan sinirindaki 1. Derecede Askeri Yasak bölgede yakalandigi ve Yunanistan güvenlik güçlerince Türkiye Güvenlik güçlerine teslim edildigi kaydedildi. Süphelinin beyanina yer verilen iddianamede, olay günü kendisine agabeyini dövdüklerine iliskin telefon geldigini ve oraya gittiginde agabeyini o halde gördügünü söyleyerek, ‘’Küfür ederek 2-3 kisi üzerimize geliyordu. Beyaz tisörtlü birinin bir elinde odun diger elinde satir vardi Adamin yanina gittim ne oldu kardesim dedim. Satiri çekti. Bende üzerimdeki biçagi çikarttim. Sahis bana satiri sallayinca bende biçagi can haliyle sahsa salladim Biçaklayinca çocuk yere düstü, satir da düstü. Ben de asagiya dogru kosmaya basladim. Sonra da yurt disina kaçmak istedim’’ denildi.

Ortaklasa öldürdükleri kaydedildi

Hazirlanan iddianamede, süpheli Ferhat’in maktulü biçaklayan kisinin kendisi oldugunu söyledigi, süpheli Ugur’un Ferhat’in kardesi oldugu, süpheli Ugur’un olay sirasinda ve öncesinde maktül ile kavga halinde oldugu, olay sonrasinda olay yerinden kaçtigi, olayin üzerinden zaman geçmesi üzerine polis tarafindan süphelinin yakalamasinin yapildigi, maktul ile arasinda husumetin bulundugu ve eylemleriyle maktul Hasancan Bayirti’yi ortaklasa bir sekilde öldürdükleri kaydedildi.

2 kardese de ayri ayri müebbet hapis cezasi talebi

Hazirlanan iddianamede süpheliler Ferhat Macit ile Ugur Macit’in ayri ayri ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirilmalari talep edildi. Süpheliler, önümüzdeki günlerde Istanbul Agir Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisina çikacak.
Kaynak: İHA