Malatyalilar Kur'an-I Kerim Yakilmasini Protesto Için Yürüdü

Malatya’da Isveç ve Danimarka’da devlet izni ile gerçeklestirilen Kur’an-i Kerim’i yakma eylemlerine tepki için yürüyüs düzenlendi.

Malatyalilar Kur'an-I Kerim Yakilmasini Protesto Için Yürüdü
Malatya’da sivil toplum kurulusu temsilcileri, Isveç ve Danimarka’da Kur’an-i Kerim’i yakma eylemlerine tepki için bir araya geldi.

Yeni Caminde bir araya gelen çok sayida Malatyali Kernek Karagözlüler camiye kadar yürüdü.

Yürüyüs ardindan grup adina açiklama yapan Egitim Bir-Sen Malatya 1 No’lu Sube Baskani ve Memur-Sen Malatya Il Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Islam’a ve müslümanlara uzanan elleri kirmasini da bildiklerini söyledi.



Isveç ve Danimarka’da gerçeklestirilen hadsizlige izin verenleri, destekleyenleri büyük bir talihsizlikle ve ibretle izlediklerini belirten Söylemez “ Bir aydan fazla bir süredir, isgalci, terör sebekesi, siyonist Israil, Filistinli kardeslerimize saldirilarini arttirmakta, her gün isgal altindaki topraklardan katliam ve sehadet haberleri gelmektedir. Rabbim, sehitlerimizin sahadetlerini kabul etsin, yaralilarimiza acil sifalar ihsan eylesin. Rabbimizin tüm insanligin kurtulusu için, bir hayat rehberi olarak indirmis oldugu Kur’an-i Azimussana yapilan saldirilar, tüm insanliga yapilmistir. Biz Müslümanlar olarak, hiçbir dinin kitabina, ibadethanelerine bu tür saldirilarin yapilmasini kabul etmiyoruz. Buradan Filistinli kardeslerimizin hakli direnisini selamliyor ve yanlarinda oldugumuzu ilan ediyoruz. Tüm müslümanlari, müslüman liderleri sivil toplum kuruluslarini degerlerimize ve masum Filistinli kardeslerimize yönelmis olan bu saldirilara güçlü bir sekilde karsi koymaya Islam’in hakkiyla anlasilip geregince yasanmasi noktasinda izzetli ve vakur bir durusa davet ediyoruz.” Diye konustu
Kaynak: İHA