Sair Neyzen Tevfik, Vefatinin 70. Yil Dönümünde Kartal'da Anildi

Ünlü neyzen, sair ve siir ustasi Tevfik Kolayli, vefatinin 70. yil dönümünde Kartal Belediyesi tarafindan düzenlenen törenle mezari basinda anildi.

Sair Neyzen Tevfik, Vefatinin 70. Yil Dönümünde Kartal'da Anildi
Ünlü neyzen Tevfik Kolayli, vefatinin 70. yil dönümünde mezari basinda anildi. Neyzen Tevfik’in (Tevfik Kolayli) Kartal Mezarligi’ndaki kabri basinda düzenlenen anma törenine; Kartal Belediyesi Baskan Yardimcilari Imam Aydin, Cengiz Türkmen, Adem Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Ilçe Baskani Süleyman Uzunok, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Ilçe Yöneticileri, Atatürkçü Düsünce Dernegi Kartal Sube Baskani Hülya Arkan ve yönetimi, Samsun Sivil Toplum Kuruluslari Federasyonu Baskani (SAMDEF) Metin Senel, belediye baskan danismanlari, belediye birim müdürleri, Kartalli mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Mezarlik girisinde lokum dagitiminin yapildigi anma töreninde, Neyzen Tevfik için Kur’an-i Kerim tilaveti okunarak dua edildi.

Törende konusan Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Imam Aydin, geçmisten bugüne kadar sosyal belediyecilik esasi geregi Kartal’in degerlerine sahip çiktilarini ifade etti.

Bakanlarin, milletvekillerinin, Kartalli Kazim, Neyzen Tevfik gibi sair ve yazarlarin mezari basinda anilmasina önem verdiklerini belirtti.

Baskan Yardimcisi Aydin, “Anma törenleri degerlerimize ne kadar önem verdigimizin göstergesidir.” diyerek Kartal’in degerlerini anmaya devam edeceklerini söyledi.

Neyzen Tevfik’in kisiligi, onuru, yazarligi, ney ustasi olarak müzige olan ilgi ve alakasiyla örnek davranis sergileyen bir kisilik oldugunu vurguladi. Aydin, Neyzen gibi degerlerin diri tutularak genç nesillere aktarilmasi gerektigini belirtti.

Anma törenine katilanlara tesekkür eden Aydin, ünlü sairin kabrine karanfil birakti.
Kaynak: İHA