Kusadasi Belediyesi'nden Afyonkarahisar'a Jeotermal Inceleme Gezisi

Sehrin sahip oldugu termal kaynaklari saglik turizmi alaninda en etkin ve verimli biçimde kullanmak amaciyla yatirimlarini sürdüren Kusadasi Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret ederek Afyon Jeotermal A.S’nin (AFJET) tesislerinde teknik incelemede bulundu.

Kusadasi Belediyesi'nden Afyonkarahisar'a Jeotermal Inceleme Gezisi


Davutlar’da bulunan jeotermal kaynaklari saglik turizmi alaninda en dogru biçimde kullanmak amaciyla çalismalarina devam eden Kusadasi Belediyesi yetkilileri, Balikesir’in Sindirgi Belediyesi’nin ardindan jeotermal alaninda önemli bir sehir olan Afyonkarahisar’i ziyaret etti. Ziyarete Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Remzi Çengel ile jeotermal alanda kaynak olusturmak ve yatirim yapmak amaciyla Kusadasi Belediyesi bünyesinde kurulan Ada Davutlar Jeotermal A.S. Yönetim Kurulu Baskani Umut Senol katildi.



Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek ve AFJET Genel Müdürü Ismail Kara ile bir araya gelen Kusadasi Belediyesi yetkilileri, daha sonra Türkiye’nin en büyük Jeotermal Turizm Termal Hattina sahip AFJET’i ziyaret etti. AFJET’in otellerle yapmis oldugu çalismalar, konutlarin isitilmasi, jeotermal elektrik üretimi ile ilgili yürüttügü çalismalar hakkinda AFJET Genel Müdürü Ismail Kara’dan bilgi alan Kusadasi Belediyesi yetkilileri tesiste incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA