Kadinlar Kooperatifler Ile Güçleniyor

Kayseri’de kurulan 23 kadin kooperatifinde çalisan kadinlar, ürettikleri ürünleri satarak hem ülke hem de ev ekonomisine katkida bulunuyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kadin kooperatiflerinin Türkiye’de önemli bir marka haline gelmesini istiyoruz” dedi.

Kadinlar Kooperatifler Ile Güçleniyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in sehirde göreve baslamasiyla beraber kurulan kadin kooperatiflerine yenisi eklendi. Açilisi yapilan Kocasinan Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’ndeki kadinlarda geri dönüsümden elde ettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkida bulunuyor. Kooperatifin açilisina katilan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, satista siftah yaparak, ürünler aldi. Kadinlarin ürettigi ürünlerin bulundugu stantlari tek tek gezen Vali Çiçek, 5 aylik bir süreç kadin kooperatiflerinin sayilarinin arttigini söyleyerek, “Biz Kayseri’de 5 aylik bir süre içerisinde kadin kooperatifleri ile ilgili valilik, kaymakamliklar ve belediyeler ile birlikte bir seferberlik baslattik. Istedik ki, ticaret sehri olan Kayseri özellikle kadin kooperatiflerinde de Türkiye’de önemli bir marka haline gelsin ve her ilçemizde kadin kooperatifi kuralim. Her ilçemizde ürettigimiz ürünlerle Türkiye’ye satislar yapalim diye hayal ettik. 5 aylik süre içerisinde hem kooperatifin kurulacagi hem üretime baslayacagi hem de satisa geçecegini beklememistim. 5 aylik süre içerisinde hem 23 tane kooperatif kurulmasi hem atölyelerin olusmasi hem de üretime geçmesi çok mümkün olan bir sey degildi. Kayserili kadinlar bunu basardilar” seklinde konustu.

Kadinlarin birbirinden degerli isler yaptigini söyleyen Çiçek, “Suan kooperatifimizdeyiz. Burada 2 tane kooperatifimiz var. Ikisi de birbirinden degerli isler yapiyorlar. Biri geri dönüsümden, digeri tematik ürünler yapiyor. Kayseri valisi olarak bu çaliskan kadinlarla çalismak ve Kayseri’ye bu kadar deger katan insanlarla beraber olmaktan çok mutluyum. Inaniyorum ki çok yakin zamanda suan içerisinde oldugumuz kooperatif tüm Türkiye’ye satislar yapacak. Çok farkli ürünler üretecek. Burasi kadinlarin neler yapabilecegini tüm Türkiye’ye gösterecek” ifadelerini kullandi.

Açilisa, Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Sahin, Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdulkadir Günes ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA