IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Basbakan Olacagim'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “Evet, ben basbakan olacagim. Böyle dedigim için herkesin siniri bozuluyor. Ben bedavadan basbakanlik istemiyorum. Kimseyle pazarlik etmedim, etmem" dedi.

IYI Parti Genel Baskani Aksener Açiklamasi 'Basbakan Olacagim'
Meral Aksener, partisinin 3. olagan il kongresine katilmak için Samsun’a geldi. 2 baskan adayinin yaristigi kongrede ilk önce baskan adayi Önder Fatih Senol, daha sonra da mevcut il baskani ve baskan adayi Hasan Aksoy, partililere seslendi. Adaylarin konusmasinin ardindan kürsüye çikan Aksener, açiklamalarda bulundu.

“Bedavadan basbakanlik istemiyorum, kimseyle pazarlik etmedim, etmem”

Basbakan olacagini iddia eden Meral Aksener, “Bu seçimden IYI Parti 1’inci çikmalidir. Ben bedavadan basbakanlik istemiyorum. Kimseyle pazarlik etmedim, etmem. Biz bunu hak edecegiz. IYI Parti 1’inci parti çikacak. Kuruldugumuzda seçime gittigimizde bir sey degisti her sey degistiyse bu ülkede. 1’inci parti çiktigimizda nelerin degisecegini hayal edin. Bu ülkeye borcumuz var. Bu millete borcumuz var. IYI Parti Atatürk için, Cumhuriyet için, kadinlar, çocuklar, çevremiz, dogamiz, ormanlarimiz için birinci parti çikmalidir. Biz bu yola sandalye degil ayakkabi eskitecegiz sözüyle çiktik. 20 Ocak 2020’den sonra Türkiye’yi 2 defa ilçe ilçe il il dolastim, dolasmaya devam edecegim. Sizler de her gönüle, her eve girecek ver dertleri dinleyeceksiniz” diye konustu.



“Kiliçdaroglu basörtüsüyle ilgili bir kanun teklifi verdi, helallesme çerçevesi içerisinde oldugunu iddia etti”

Basörtüsü ve helallesme konusuna da deginen Genel Baskan Aksener, “Basörtüsüyle ilgili bir mevzu çikti ortaya. Kiliçdaroglu basörtüsüyle ilgili bir kanun teklifi verdi. ’Helallesme’ çerçevesi içerisinde oldugunu iddia etti. Erdogan bunu kendine pas olarak aldigini iddia etti. ‘Kiliçdaroglu bana pas atti, ben bunu gole çevirecegim’ dedi.

28 Subat’ta aci çeken kadinlarin ailelerin o acisi, haksizliga ugramanin getirdigi ruh dünyasi seni bu ülkede 20 yil iktidar etti. Sana ‘Milletin adami’ dendi. Ey Erdogan; megerse tüm bunlar pasmis ve gole çevrilmesi gerekirmis. O dönemde 2 basörtülü kizin halasiydim. O dönemde kizlarin neler çektigini bilir misin? Elbette bilirsin ama unuttun. Senin için güç, gol atmak her sey oldu. Bir gol atmak için döndüler anayasa metni getirdiler. CHP ile görüstük, DEVA partisi ile birlikte ortak bir düzeltme yaptik. Çünkü gol atmak için o kadar yalap salap, özensiz, dikkatsiz bir anayasa maddesi hazirlanmis ki iktidar degistigi takdirde ya da harp, darp oldugu takdirde, iktidar degistiginde bizden bahsetmiyorum. Birileri çikip, ‘Sen siyasi nedenlerle basini örtüyorsun, aç bakalim basini’ diyebilecekleri bir madde yazmislar. Biz de, ‘Basini örten veya örtmeyen kiyafetindeki tercihlerin bir kadinin basindan ve üzerinden bahsediyorum tercihleri hiçbir sekilde sorgulanamaz’ düzeltmesini yaptik. Toplasan 3 cümle ekledik. Düzeltmek için bunu yaptik. Komisyonda AK Parti ve MHP oybirligi ile iptal etti. Gördük ki bunlarin derdi problemi çözmek degilmis. Dertleri meseleyi kalici bir sekilde yani karsilikli bir rövans meselesi olmaktan çikarmak degilmis” seklinde konustu.



"Basbakan olacagim"

Konusmasinin sonunda yeniden basbakanlik vurgusu yapan Meral Aksener, “IYI Parti bu seçimde birinci parti olmak mecburiyetindedir. Evet, ben basbakan olacagim. Böyle dedigim için herkesin siniri bozuluyor. Sinirleri bozulmaya devam etsinler muhteremlerim. Basbakan olacagim ama birinci partinin genel baskani olarak basbakan olacagim. Bu ülkenin yeniden bir biriyle sarilan, görüsen, sucu-bucu demeden, bu ülkenin seçmeninin velinimet olmasi için IYI Parti’nin birinci olmasi sarttir. 14 Mayis’ta seçime gitme karari aldilar ve az bir zaman kaldi. Çok çalistiniz ve yoruldunuz ama son bir kez hep birlikte irademizi, canimizi, cigerimizi her seyimizi ortaya koyarak, çalismak mecburiyetimiz var. IYI Parti, benim ya da sizin için degil ülke için, kadinlar, gençler, çocuklar, topragimiz için ve yakilan ormanlarimiz için kurtaran sehir Samsun, Atatürk için IYI Parti’nin birinci parti olmasi gerekiyor. Sizlere olan inancim tamdir” ifadelerini kullandi.

Konusmasinin ardindan her iki baskan adayiyla da poz veren Aksener, daha sonra havayoluyla Samsun’dan ayrildi.
Kaynak: İHA