Imamoglu'ndan Istanbul Büyüksehir Belediyesine Yönelik Açilan Terör Sorusturmasina Iliskin Flas Açiklama Açiklamasi

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, belediyede yürütülen sorusturmaya deginerek, "Istanbul’da saçma sapan bir terör sorusturmasi ile önümüze dikilmeye çalisan, ‘Istanbul’daki seçimi kaybettigimde hüngür hüngür agladim’ diyen akilla ve Istanbul’un seçildikten sonra bir hukuksuz müdahale ile görevden alinmasina ragmen yapilan bugünkü müdahalelere göz yuman, siyaset iradesinin üstünde olmadigina dair tek bir açiklamasi olmayan ’o’ akilla da mücadele etmek için kararli bir kardesiniz var karsinizda" dedi.

Imamoglu'ndan Istanbul Büyüksehir Belediyesine Yönelik Açilan Terör Sorusturmasina Iliskin Flas Açiklama Açiklamasi
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, çesitli temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi. Burada 6’li masanin il baskanlari ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelen Baskan Imamoglu, gündeme iliskin gazetecilere açiklamalarda bulundu. Açiklamasinda ‘Istanbul’a yapilan metro yatirimlarina’ deginen Baskan Imamoglu, “Istanbul olarak biz Türkiye’nin her noktasiyla tarihi bir dayanisma örnegini yeserttik. Tarihi diyorum çünkü Istanbul’un geçmisteki bütün arsivleri bizde var. Biz arsivleri tutuyoruz yani kayitli var. O kayitlari biz tutmadik, hangi tarihte kim görev yapmissa o tuttu. Yani biz Istanbul’da en fazla metronun hangi yil yapildigini ya da hangi dönem yapildigini biliyoruz. O kayitlari biz tutmadik, örnegin Dalan dönemini Bedrettin Dalan tuttu. Nurettin Sözen dönemini Sözen tuttu. Recep Tayyip Erdogan’in dönemini kendileri tuttu derken böyle geldi. Dolayisiyla oradaki siralama bizim eserimiz degil, oradaki siralama herkesin kendi eseri ve tabloya yansiyor yani kimin ne yaptigi ve ne yapmadigi o bakimdan bu kayitlarda biz degistiremeyiz. Yani isteseniz de kalem oynatamayiz. Yani mesela 0,8 kilometre yapmissa birisi 0,21 yazamayiz yani 1,8 kilometre yapti diyemeyiz. 1994-99 arasi görev yapmis kisilerin yaptigi metro kilometresini degistiremeyiz” diye konustu.



“Kapimizi kim çalar ise buyursun gelsin, hizmet edelim dedik”

Konusmasinda belediyeler ile yapilan is birliklerine de deginen Baskan Imamoglu, “Bu dönem yaptigimiz dayanismanin tüm Türkiye’de ne kadar etkili isler ve dönüstügünü belirtmek istiyorum. Gerçekten 450’ye yakin yerel yönetime katki sunduk, kostuk arayanin kapisina kostuk, kapimiza çalanla oturup proje konustuk ve her yerde güzel eserler üretmeyi verimli eserler üretmeyi, yöresine katki sunan yani Kars Susuz’dan, Edirne’nin Ipsalasi’na, Antakya’da Hatay’dan, Gaziantep Karkamis’ta sinirdan Sinop’un Dikmen’ine bütün ilçelerine Amasra’sina Türkiye’nin her yerini kadar bütün beldelere ilçelere büyüksehirlere dayanisma ruhu içerisinde Istanbul Büyüksehir Belediyesi elinde hangi imkan hangi bilgi var ise paylasma konusunda üstün bir gayret içerisinde olduk. Özel bir birim kurduk; bu birim sayesinde bilimsel, teknik bir çalisma sunduk. Cumhuriyet Halk Partili’yiz, ‘Cumhuriyet Halk Partili belediyeler gelsin’ demedik, Millet Ittifaki Belediye Baskaniyiz, IYI Partili belediye baskanlari gelsin demedik. Tam aksine kapimizi kim çalar ise buyursun gelsin, hizmet edelim dedik” seklinde konustu.



“Bunu tersine çevirmek isteyen bir akilla karsi karsiyayiz”

Açiklamasinda Cumhur Ittifaki’ndan olan belediyeler ile de çalistiklarini ancak bunlari bazen gizli yaptiklarini öne süren Baskan Imamoglu, “Kapimizi çalan bazi belediyeler malum ittifakin belediyeleri, ‘Ya bizi bilirseler basimiza is açarlar’ dedikleri için onlarin hizmetlerini gizliden yaptik. Katkilarimizi gizliden sunduk. Yapmayiz demedik, reklam yapariz da demedik. Allah sahittir, vallahi de billahi de demedik. Çünkü millete memlekete yapilan isin reklamini inaniniz ki hayatim boyunca geçmistir kul da bilir Allah da bilir, siz iyi yapin o bilinir. Zaten iyilik aslinda bilinsin diye de yapilmaz. Memleket faydalansin diye yapilir. Hayat böyle bir sey ama bunu tersine çevirmek isteyen bir akilla karsi karsiyayiz. Düsününüz ki ülkemizde hiçbir dönem yapilan hizmetler bir siyasi partinin hizmeti diye anilmamistir. Ama bu dönem AK Parti projesi diye bir sey çikti. AK Parti’nin yaptigi köprü, AK Parti’nin yaptigi yol. Allah’tan kork, onlarin hepsinde 86 milyon insanin parasi var. Benim param var senin paran var öbürünün parasi var böyle bir sey yok. Yani iyi seyler yapilir alkislanir, kötü seyler yapilir elestirilir. Ama benim projem diye bir kavram yoktur, bir siyasi partinin projesi diye bir kavram olamaz. Milletimizin projesi, devletimizin projesi” ifadelerini kullandi.

“Kararli bir kardesiniz var”

Konusmasindan daha sonra Istanbul Büyüksehir Belediyesine açilan sorusturmalara deginen Baskan Imamoglu, açiklamalarini söyle sürdürdü:

"Istanbul’da saçma sapan bir terör sorusturmasi ile önümüze dikilmeye çalisan ‘Istanbul’daki seçimi kaybettigimde hüngür hüngür agladim’ diyen akilla ve Istanbul’un seçildikten sonra bir hukuksuz müdahale ile görevden alinmasina ragmen, yapilan bugünkü müdahalelere göz yuman ve Siyaset iradesinin üstünde olmadigina dair tek bir açiklamasi olmayan o akilla da mücadele etmek için Bilecik’teyim. Kararli bir kardesiniz var karsinizda. Makami, yolu, yolculugu ya da makami olmaksizin vatandas Ekrem Imamoglu olarak milletimizin iradesini vuracak bu darbeyi engellemek, önüne geçmek için. Iste o dönemde ilan ettigim, ’Istanbul’u sokak sokak gezecegim, Türkiye’mizi sehir sehir gezecegim’ dedigim için bugün Bilecik’teyim."

“Biz buna gelemeyiz”

Kendisine karsi bir müdahale girisimi oldugunu savunan ve buna karsi durulmasi gerektigini dile getiren Baskan Imamoglu, “Ancak ifade etmek istedigim su var bu yapilan veya yapilmaya çalisilan sürecin bu sekilde darbelemeye çalisan bu müdahaleyi Ekrem Imamoglu’na yapilan bir müdahale olarak asla görmeyiniz. Bu müdahale Türkiye’de baska yerlerde de yapilir, bunlara da karsiyiz, bakin egri oturacagiz dogru konusacagiz. Adil olacagiz, adalet önemlidir. Yani hukuksuzluga karsi, adaletsizlige karsi susan dilsiz seytandir. Buna biz gelemeyiz; hukuksuzluk varsa, Diyarbakir’daysa orada karsi koyacagiz, Mardin’de ise orada karsi duracagiz, Istanbul’daysa orada karsi duracagiz. Memlekette adaletsizligin olmadigi bu cennet vatanin 86 milyon esit hissedar oldugu bu ülkenin bireylerinin her yerde hakkinin korundugunu, bu ülkenin her karis topraginda hissettiremezsek o tek kisilik akil bugün gider yarin baska bir tek kisilik akil gelir Allah korusun. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyilina bunu yasatmaya hiçbirimizin hakki yoktur. Onun için sorumlulugumuz büyüktür” ifadelerine yer verdi.

“Ben siyasetin bu kadar erken yasta algilandigi bir baska dönem hatirlamiyorum”

Son dönemde siyasetin çok erken yaslarda algilanmaya baslandigini ve bunun da kaygilardan kaynaklandigini belirten Baskan Imamoglu, “Burada bulunan hepimiz milletçe 86 milyon insanimizla istedigimiz su, her birimizin ismi altin harflerle tarihe geçsin. Biz öyle bir degisimi öyle bir dönüsümü yasatalim ki bu ülkemize biz bizlerin ismi 86 milyon insanimizin ismi altin harflerle tarihe geçsin. Aksi takdirde gerçekten kara leke olarak tarihe geçeriz, gelecek nesillerimiz hiç unutmaz, ayiplarlar. Evlerinizde torunlarinizin, çocuklarinizin, kizlarimizin, oglanlarimizin, gençlerimizin kaygilarini lütfen anlamaya çalisin. Ben siyasetin bu kadar erken yasta algilandigi bir baska dönem hatirlamiyorum. Hatirlayan varsa söylesin, ben 4-5 yasindaki çocuklardan duydugum cümleleri inanin titreyerek dinliyorum. Nasil böyle bir tehdidin böyle bir sürecin farkinda olabilirler” açiklamasinda bulundu.

“Meselemiz ‘A’ partisi, ‘B’ partisi degildir”

Açiklamalarinda son olarak Millet Ittifaki’nin çalismalarina deginen Baskan Imamoglu, sunlari söyledi:

“Imkanim olsa 86 milyona insanimizla paylasmak isterim paylasacagim, lütfen sizler de konusun. Sizler de paylasin meselemiz ‘A’ partisi, ‘B’ partisi degildir. Altili masanin ortaya koydugu ittifak süreci tam da bunun adresidir, milletin ittifakidir, milletin iktidarina yürüyüsüdür. Bunun karsisinda baska bir duygu asla ve asla basarili olmamalidir, olamaz. Hep birlikte basarili olmaliyiz. Bu ittifak ruhunu daha da büyütmeliyiz siyasi üslubumuzu isimizin gücümüzün kisiler olmadigini partiler olmadigini, kötü rejimin çok güçlü bir sisteme dönüsmesini, Cumhuriyetin demokrasi ile taçlanmasini adil bir ülke olmasini istiyoruz, bu duygularla buradayim. Bunun dogusu, batisi, güneyi, kuzeyi yok. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’i, Çerkez’i yok. Biz milletçe, bir arada Türk milletiyiz. Milletçe bir arada çok kiymetli bir devletin, vatan topraklarinin evlatlariyiz. Bu duyguyla var olun, bu duyguyu büyütelim.”
Kaynak: İHA