DAG-DER Yöre Kültünü Dünyaya Tanitilacak

DAG-DER yöre kültürünü dünyaya tanitmak için anlamli bir gece düzenledi.

DAG-DER Yöre Kültünü Dünyaya Tanitilacak
Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancik ve Osmangazi’ye bagli Dag Köyleri Yardimlasma ve Kültür Dernegi (DAG-DER) Genel Merkezi’nde binlerce kisinin katilimiyla gerçeklesen gecede Bursa’nin dag ilçelerine has yöre yemekleri, yer sofralarinda gelen misafirlere ikram edildi. Gecede yöreye ait oyunlar ve tiyatro gösterileri katilimcilar tarafindan büyük begeni topladi.

DAG-DER Genel Baskani Yasar Türk yaptigi açiklamada, "Düzenledigimiz ‘Danisik Gecesi’yle yüzlerce yillik kültürümüzü Bursamizda da yasatiyoruz. Bu etkinligi hep yapmayi planliyorduk bugüne kismet oldu. Burada yöresel oyunlarimizi, yöreye ait dügünlerde gerçeklesen o anlarin sahne aldigi tiyatro gösterileri esliginde, sergiliyoruz. Gelecek kusaklar için yaptigimiz bu etkinliklerle hem dag yöremizi hem de Bursamizi en iyi sekilde tanitiyoruz. Hedefimiz bu kültürü Avrupa ülkelerine giderek oralarda da tanitmak. Ben bu duygu ve düsüncelerimle bu keyifli gecelerimize katilan tüm konuklarimiza bu gecenin olusmasinda emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” dedi.

Geceye Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydin’in yani sira çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA