Antalyalilar Firtinanin Ardindan Sahile Akin Etti

Dün dev dalga ve firtinaya teslim olan Antalya’nin dünyaca ünlü Konyaalti Sahili, günesin kendini göstermesiyle bugün ziyaretçi akinina ugradi. Dalgalar nedeniyle kumlarin tasindigi alanlar ise Antalya Büyüksehir Belediyesi ekiplerince temizlendi.

Antalyalilar Firtinanin Ardindan Sahile Akin Etti
Meteoroloji Genel Müdürlügünün dün için ’turuncu kod’ uyarisi verdigi Antalya’da etkili olan saganak yagis ve firtinanin ardindan, bugün günesli hava kendisini gösterdi. Hava sicakliginin 17 dereceyi buldugu sehirde, dün dev dalgalarin altinda kalan dünyaca ünlü Konyaalti Sahili ise ziyaretçi akinina ugradi. Dün sadece maceraseverlerin geldigi sahil, bugün büyük küçük herkesin ugrak yeri oldu. Dev dalgalarin yerini ise bugün berrak bir deniz ve alçak dalgalar aldi. Sahil bandi yürüyüs yapan ve fotograf çekenlerle doldu tasti. Çocuklarin ise dalgalar arasinda köpekle top oynadigi görüldü.

Amatör balikçilar da kayalar üzerinden denize olta atti.

Dalga ve firtinanin zarar verdigi sahil bandindaki isletme, park ve donatilarin bakim ve temizlik çalismasi Antalya Büyüksehir Belediyesi ekiplerince yapildi. Mini is makineleriyle toplanan kumlar tekrar denize döküldü. Kumla kapli alanlar ise tazyikli suyla temizlendi. Çalismalar çerçevesinde sahil yolunun bir bölümü araç trafigine kapatildigi görüldü.

Sahilde kitap okuyan Vusal Arifov, "Dün firtina vardi, evdeydik. Bugün güzel havayi görünce kitabimi alip buraya geldim. Muhtesem bir hava var. Her yer çok kalabalik, herkes denizi ve manzarayi izlemeye gelmis. Dünle bugün arasinda çok fark var" dedi.

Kaynak: İHA