Ahlat'ta Beklenen Kar Yagisi Basladi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde uzun zamandir sabirsizlikla beklenen kar yagisi etkili olmaya basladi.

Ahlat'ta Beklenen Kar Yagisi Basladi
Meteorolojinin uyarisini yaptigi kar yagisi Bitlis’in Ahlat ilçesinde sabahin erken saatlerinden itibaren etkili olmaya basladi.

Sabahin erken saatlerinden itibaren etkili olmaya baslayan kar yagisi nedeniyle ilçe kisa sürede beyaz örtüye büründü. Vatandaslar ev ve is yerlerinin önünde ve araçlarinin üzerinde biriken karlari temizlemeye basladi.

Uzun süredir beklenen kar yagisi nedeniyle mutlu olduklarini belirten ilçedeki esnaflardan Kasim Yagan, “Simdiye kadar kar yagmasi lazimdi. Allah’a sükür bugün kar yagdi. Milletimiz sevindi, biz kendimizde sevindik. Kar yagmasaydi çiftçilerde magdur olurdu, su kalmazdi. Suanda millet sevinçlidir, çiftçilerde sevinçlidir. Çok sükür bugüne kar yagdi” dedi.

Ilçedeki vatandaslardan Selim Yavuz ise, uzun süredir kara hasret kaldiklarini ve bekledikleri karin yagmasinin sevincini yasadiklarini söyledi.

Yavuz, “Bu sene kar geç yagdi. Karin gelmesini çok istiyorduk. Çok sükür bu sene karimiz geldi çok mutluyuz. Insallah kuraklik olmaz” diye konustu.

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlügü Analiz ve Tahmin Merkezinden yapilan açiklamada, kar yagislarinin 29 Ocak 2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA