Eskisehir'de Hirsizlarin Yeni Hedefi Yemek Siparisleri

Eskisehir’de son zamanlarda artan yemek hirsizliklari kuryeleri adeta canindan bezdirirken, Türkiye Motosikletli Kuryeler Konfederasyonu Baskani Onur Kocaoglu bazi uyarilarda bulundu.

Eskisehir'de Hirsizlarin Yeni Hedefi Yemek Siparisleri
Son zamanlarda özellikle Tepebasi ilçesinde bulunan Yenibaglar ve Eskibaglar mahallelerinde gerçeklesen yemek hirsizliklari insanlari adeta canindan bezdiriyor. Hirsizlar, yemek siparisi veren vatandaslarin paketlerini, kuryelerin bir anlik bosluklarindan yararlanarak motosikletin çantasindan çaliyor. Son günlerde oldukça artan siparis hirsizligi, geçtigimiz ay 100’ün üzerinde kuryenin basina geldi. Çalinan paketlerin bedelini cebinden veren kuryeler, bazi günler zararina çalismis oluyor. Hem müsterilerin hem kuryelerin büyük magduriyet yasadigi hirsizlik olaylari hakkinda Türkiye Motosikletli Kuryeler Konfederasyonu Baskani Onur Kocaoglu, bazi uyarilarda bulundu.

“Yemek hirsizliklari çok oluyor”

Kuryelerden bazi tehlikeli mahallelerde siparislerini yanlarinda gezdirmelerini isteyen Baskan Onur Kocaoglu, bu sorunun uzun yillardir sürdügünün altini çizdi. Hirsizliklar son dönemlerde arttigini belirten Kocaoglu, “Bu uzun yillardir yasadigimiz bir sorun. Hiçbir çözüm yolu bulamiyoruz zaten hiçbir kuryeni motorunun çantasi kilitli degil. Çok üst düzey çalisan kuryelerin çantalari kilitli olur. Dedigim gibi önüne geçemedigimiz bir problem bu. Normal sartlarda bir teslimat süresi 2 dakikadir ama post cihazinin erisim sorunu yasamasi, müsterinin para aramasi gibi binada geçirilen zamandan dolayi bu süre 10 dakikaya kadar uzayabiliyor. Bazi belirli bölgeler var, o bölgelerde çalinmasin diye kurye arkadaslar diger paketlerini sürekli yanlarinda gezdiriyorlar. Son zamanlarda özellikle baglar olarak bilinen Yenibaglar ve Eskibaglar mahallelerinde bu yemek hirsizliklari çok oluyor. Bu çalinan paketlerin ücretleri de kurye arkadastan kesiliyor. Yani yüklü teslimatlarda kuryenin bir günlük kazanci gidebiliyor. Yani bedavaya çalisiyor o gün için bu da emek hirsizligi oluyor. Bazen degil paket motosikletlerimiz bile çalinabiliyor. Tehlikeli bölgelerde siparisleri yanlarina almalarini öneriyorum, çantalarini kilitleseler bile ‘Yavuz hirsiza kilit dayanmaz’ diye bir laf var, o da engelleyici bir çözüm degil. Emniyet güçlerinden bu konulara biraz daha duyarli olmalarini istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA