Avrupa'nin En Iyisi UMAKIT'e SKT'den Özel Destek

Ulusal ve uluslararasi alanlarda katildiklari tüm yarislarda en iyi dereceleri elde eden Uludag Üniversitesi Makine Toplulugu (UMAKIT), otomotiv sektörünün önde gelen sirketlerinden SKT tarafindan desteklenecek.

Avrupa'nin En Iyisi UMAKIT'e SKT'den Özel Destek
Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), TEKNOFEST Yarislari’nda mücadele eden veya farkli yarislara proje hazirlayan tüm topluluklara kaynak bulmaya devam ediyor. Otomotiv sanayiinin öncü firmalarindan olan SKT Yedek Parça ile yapilan anlasma sayesinde UMAKIT üyeleri, yürüttükleri projeler için maddi katki ve mentörlük destegi alabilecek. Hazirlanan sözlesme metnine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ve Firma Genel Müdürü Kaan Türkel imza atti.

Gençlerin teknoloji meraki memnun ediyor

Düzenlenen programda konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, egitim-ögretim yükümlülügünün yani sira üreten, kendini gelistiren ve proje yapmak adina çabalayan ögrencilere destek vermeyi sürdüreceklerini vurguladi. Türkiye’nin teknolojik kalkinmasinda en kilit noktanin üreten gençlerin sayisinin artirilmasi oldugunu belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “TEKNOFEST, bu ülkenin ve milletin gelecegini temsil etmektedir. Oradaki atmosfer, milletimiz adina bizleri de gururlandiriyor. Üniversitemizin, böyle bir organizasyonun parçasi olmasindan da son derece mutluyuz. Ögrencilerimizin gösterdigi ilgi ve katilim düzeyi son derece yüksek. Ön basvurularda Türkiye birincisi olduk. Bu da gençlerin teknolojiye büyük bir merak duyduklarini gösteriyor. Is dünyamizin da destegi ile ögrencilerimizin yarislara en güçlü sekilde katilmasi için gayret ediyoruz. Bizlere ve ögrencilerimize katki sunan SKT firmasina da bu vesile ile tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Destekler artarak devam edecek

SKT Firmasi yetkilileri de Bursa Uludag Üniversitesi’ni her durumda desteklemeye devam edeceklerini aktardi. Yetkililer, ögrencilerin yapacaklari projelere sadece maddi anlamda degil, tecrübe paylasimi anlaminda da ellerinden gelen katkiyi vereceklerini söyledi.



Isbirligi protokolü imza töreninde Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu ve UMAKIT üyeleri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA