Karabük'te 'Kis Okullari' Kursu Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan planlanan "Kis Okullari Kursu" Karabük’te basladi.

Karabük'te 'Kis Okullari' Kursu Basladi
Il Millî Egitim Müdürü Nevzat Akbas beraberinde Sube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven ile birlikte Merkez Ömer Lütfü Özaytaç Ilkokulu ve Karabük Bilim Sanat Merkezi’nde "Kis Okullari" adi altinda açilan kurslari inceledi. Okul idarecilerinden devam eden kurslar ve okulun fiziki durumu hakkinda bilgi alan Akbas, daha sonra dersliklere girerek ögrenciler ile bir süre sohbet etti. Akbas, ögrencilere, kurslarinin eglenceli ve yenilikçi bir ögrenme ortami oldugunu, akademik basariyla birlikte sosyallesme ve birlikte gerçeklestirmeyi de pekistirecegini vurguladi. Kurslarda ögrencilerin kaliteli zaman geçirdiklerini aktaran Akbas, ögrencilere kitap okuyarak dinlenmeleri noktasinda tavsiyelerde bulundu.

Ögretmenler ile de bir araya gelen Akbas, "Kis Okullari" adi altinda açtiklari kurslar için ögretmenleri tebrik ederek "Ögrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel, fiziksel ve yenilikçi yaklasimlarinin gelisimi noktasinda destekleme ve yetistirme kurslarimiz önemli rol oynamaktadir. Bakanimiz Mahmut Özer’in talimatlariyla bu yil ilkini gerçeklestirdigimiz ’Kis Okulu’ kurslarimiza ilimiz genelinde 19 okulumuzda 523 ögrencimiz devam etmektedir. Kurs açan ögretmenlerimize tesekkür ediyor, kursa katilim saglayan ögrencilerimize basarilar diliyorum" dedi.

"Kis Okullari Kursu"

Millî Egitim Bakanligi, yaz okullarinin ardindan bu yil ilk kez yariyil tatilinde de bilim, sanat, matematik ve Ingilizce olmak üzere 4 alanda, eglenceli ve yenilikçi ögrenme yaklasimlarini içeren ücretsiz kurslar için hazirliklarini tamamladi. Matematik ve Ingilizce derslerinde açilan kurslarda, 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler belirlenen 5 grupta etkinlik yapiyor. Ögrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katilacak. Iki kursa katilan ögrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almis olacak.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) destekleme ve yetistirme kurslarinda ise bilim ve sanat alanlarinda her bir atölye programi, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlandi.
Kaynak: İHA