Yogunluk Olmasin Diye Gece Kampanya Baslatti, Hayatinin Sokunu Yasadi

Diyarbakir’da çeyizlik ürünleri satan bir magazanin yeni yil için düzenledigi kampanya izdihama neden oldu. Isletmeci yogunluk yasanmasin diye gece kampanyayi baslatti, karsilastigi manzarayla soke oldu.

Yogunluk Olmasin Diye Gece Kampanya Baslatti, Hayatinin Sokunu Yasadi
Merkez Baglar ilçesine bagli 5 Nisan Mahallesi’nde çeyizlik ürünler satan bir magaza yeni yil için bir kampanya baslatti. Duyurusunun dahi yapilmadigi kampanya, yogunluk yasanmasin diye gece saat 00.00’da baslatildi. Ancak gece baslayan kampanyayi duyan vatandaslar siraya girdi, magaza önünde uzun kuyruklar olustu.

Kimisi annesini, kimisi çocugunu alip magaza önüne kostu. Kalabaligin yasandigi mahallede, kampanya izdihama dönüstü. Mahallelinin evine dönmesi için elektrikleri kesen yetkililer, yine de izdihamin önüne geçemedi.

“Bu yogunlugu gerçekten kaldiramiyoruz”

Yogunluk yasanmasin diye kampanyayi gece yaptiklarini söyleyen isletmeci Recep Kirak, ilk defa böyle bir izdihamla karsilastigini belirtti.

Indirimin bugüne özel olmadigini müsterilere belirtmesine ragmen magaza önünden ayrilmadiklarini ifade eden Kirak, “Yogunluk olmasin diye gece saat 00.00’da kampanyamizi baslattik. Buna ragmen Diyarbakir’da ne kadar insan varsa kapimiza toplandi. Sadece Diyarbakir merkezden degil, ilçelerden bile insanlar akin etti. Biz bu kadar kalabalik beklemiyorduk. Bu yogunlugu gerçekten kaldiramiyoruz. Kampanyamizin sadece bugüne özel olmadigini, 7 gün boyunca sürdügünü söylememize ragmen insanlar kapidan ayrilmiyor. Kampanyamizi gece yapmamizin sebebi herhangi bir izdiham olmasin diyeydi. Ama yine de asiri yogunluk olustu” dedi.

5 bin TL’ye alisveris yaptiklarini belirten Mustafa Ates, “Tencere ve kettle gibi ev esyalari aldik. Burada takim 500 TL, disarida da en az 2 bin 3 bin TL civari. Suanda ürünlerin yari fiyatina verilmesinden kaynakli izdiham olusmus. Içeride bayilanlar da var. Ne zaman böyle indirim olsa izdiham çikiyor. Lütfen böyle indirimler yapmayin. Bütün mahalleli akin etmis durumda. Kalabalik olmasin diye elektrikler kesildi. Yine de kalabaligin önüne geçemiyorlar” diye konustu.

“Kimi ayaklar altinda ezildi, kimisi de içeride bayildi”

Mahallelinin dagilmasi için elektriklerin kesildigini ve bunun çözüm olmadigini söyleyen Asli Ugurcan ise sunlari kaydetti:

“Kampanyadan kimsenin haberi yoktu. Indirim oldugu agizdan agza indirim oldugu dolasirken herkes buraya akin etti. Kimi ayaklar altinda ezildi, kimisi de içeride bayildi. Milletin dagilmasi için elektrigi kestiler ama çözüm olmadi. Ben bir sey almaya firsat bulamadim.”
Kaynak: İHA