Rampadaki Viraj, Sürücülerin Korkulu Rüyasi

Adiyaman Gölbasi Karayolu üzerinde bulunan Börgenek rampasindaki viraj, sürücülerin korkulu rüyasi haline geldi. Bugüne kadar onlarca trafik kazasinin meydana geldigi virajda, defalarca facianin esiginden dönüldü.

Rampadaki Viraj, Sürücülerin Korkulu Rüyasi
Akaryakit istasyonunun güvenlik kameralarina yansiyan kaza görüntülerinde, özellikle uzun araçlarin kazaya karistigi görülüyor. Yüklü olan tirlar yokus asagi giderken viraji alamadiklari için devriliyor. Üzerindeki yükler ise yola saçiliyor. Kazalarda bazi araçlar yol kenarina devrilirken, bazilari ise akaryakit istasyonuna kadar girdi. Akaryakit istasyonunda herhangi bir patlamamanin olamamasi faciayi önledi.

Sürücüler kadar akaryakit istasyonu çalisanlari da tedirgin. Özellikle yagmurlu günlerde araçlarin virajda kayarak akaryakit istasyonuna dalmasindan dolayi korktuklarini ifade ediyorlar.

Sik sik kazalarin meydana geldigi Börgenek rampasindaki viraj ile ilgili Karayollari Genel Müdürlügünün; viraji kaldirarak, yol güzergahinin degistirilmesi için ödenek çikartildigi ögrenildi.

Tir Sürücüsü Cafer Sandikci, bu virajdan korktuklarini belirterek, "Virajdan dolayi kazalar meydana geliyor. Iki gün önce yine bir tir devrildi. Yani bu viraj çok tehlikeli, keskin ve kaygandir. Ondan dolayi devamli tehlike yasiyoruz. Özellikle yabanci tir soförleri bu virajda kaza yapiyor. Bu virajdan korkuyoruz" dedi.

Akaryakit istasyonu yöneticisi Ismail Kizil ise, yagmurlu günlerde sik sik kazalarin meydana geldigini, uzun araçlarin viraji alamadiklari için akaryakit istasyonuna kadar girdigini ve tedirgin olduklarini söyledi.



Akaryakit istasyonu çalisani Ramazan Turan, yasanan kazalardan dolayi gözlerinin sürekli yolda oldugunu, araçlarin akaryakit istasyonuna girebileceginden dolayi korktuklarini aktardi.
Kaynak: İHA