Yunus Emre Enstitüsü, Yeni Yilda Ilk Merkezini Tanzanya'da Açti

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinda, Türkçeye olan yogun talebi karsiladigi temsilciliklerinin arasina Tanzanya’yi da ekledi.

Yunus Emre Enstitüsü, Yeni Yilda Ilk Merkezini Tanzanya'da Açti
Yunus Emre’nin felsefesini, Türkiye’yi, Türkçeyi ve Türk kültürünü tanitan Yunus Emre Enstitü, Cumhuriyet’in 100. yilinda ilk yurt disi temsilciligini Dogu Afrika ülkeleri arasinda yer alan Tanzanya’da açti.

Tanzanya’da Zanzibar Üniversitesi bünyesinde gerçeklestirilen yurt disi temsilciliginin açilisina Darüsselam Büyükelçisi Mehmet Güllüoglu, Devrimci Zanzibar Hükumeti Egitim ve Mesleki Terbiye Bakanligi Bassekreteri Khamis Abdulla Said, Zanzibar Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Mohammed Awadelkarim Elhussein Elhassan, akademisyenler, ögrenciler, davetliler ile Türkiye’ye ve Tanzanyalilar katildi.

Yunus Emre Enstitüsünün Zanzibar’da açilmasindan duydugu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Dr. Güllüoglu, “Tanzanya’da Türkçeyi ve Türk kültürünü yayginlastiracak olan Yunus Emre Enstitüsüne tesekkür ederim. Enstitü, burada binlerce kisiyi Türkçe ve Türk kültürüyle bir araya getirerek Türkiye ile kalici baglar kurmalarini saglayacak" degerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye ile ticaret yapmak istiyorsaniz ve Türk dizilerini daha iyi anlamak istiyorsaniz Türkçe ögrenin” ifadelerini kullanan Güllüoglu, Tanzanyalilari Türkçe ögrenmeleri yönünde tesvik etti.

Yüzlerce Tanzanyali Türkçe ögrendi

Enstitünün dijital ortamda düzenledigi Türkçe kurslari araciligiyla yüzlerce Tanzanyali Türkçe ögrenme ve Türk kültürünü yakindan tanima firsati buldu. Enstitü, 2023 yilinda çevrim içi olarak baslattigi Türkçe kurslarini fiziki ortama tasimaya yönelik yurt disindaki üniversitelerle is birligi gerçeklestirme ve yurt disi temsilcilikleri açma çalismalarina devam ediyor.

Türk kültürü dünyaya tanitiliyor

Yunus Emre Enstitüsü tarafindan uluslararasi genis bir zeminde gerçeklestirilen Türkçe ögretimi faaliyetleri ve kültürel aktiviteler araciligiyla tarih boyunca kadim medeniyetlerle kültürel etkilesimde bulunan Türk kültürü, bütün dünyaya tanitiliyor.

Enstitü, Türkçenin uluslararasi standartlarda ve bilimsel yöntemler isiginda yayginlastirilmasi, dünyanin dört bir yaninda Türkçenin yankilanmasi ve muhtelif faaliyetler araciligiyla kültürel etkilesim olusturulabilmesi gayesiyle Cumhuriyet’in 100. yilina yakisacak faaliyetler düzenlemeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA