Türk Hekimlerden Misir, Tayland Ve Çin'li Doktorlara Tiroid Ablasyon Egitimi

Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Girisimsel Radyoloji Biriminde, Misir, Tayland ve Çin’den gelen doktorlara Tiroid Ablasyon ve Paratiroid Ablasyon (yakma tedavisi) konusunda egitim verildi.

Türk Hekimlerden Misir, Tayland Ve Çin'li Doktorlara Tiroid Ablasyon Egitimi
Egitime Ankara Üniversitesi Radyoloji Ana Bilimdalindan Doç. Dr. Evren Üstünel, Gaziantep Sehitkamil Devlet Hastanesinden Uz. Dr. Murat Aktas’da katildi.

Farkli ülkelerden gelen doktorlar, Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Girisimsel Radyoloji Bölümünde, Tiroid nodüllerine ve paratiroid adenomlarina ameliyatsiz tedavi olarak bilinen, “Mikrodalga ablasyon uygulama” yöntemi konularinda ileri teknoloji teknikleriyle uygulamali egitim aldi.

Misafir doktorlar, hastanenin Girisimsel Radyoloji Uzmani Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Dr. Ögr. Üyesi Furkan Ertürk Urfali ve ekibinin gerçeklestirdigi Tiroid Ablasyon ve Paratiroid Ablasyon islemlerine katildi.

Egitimler hakkinda bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, Misir, Tayland ve Çin’den gelen hekimlerin üç isleme katildiklarini ve gösterilen teknikleri gözetimleri dahilinde uygulama firsati bulduklarini kaydetti.

Egitimler sonunda hekimlerin uyguladiklari teknikler ile ilgili sertifika alacaklarini söyleyen Dr. Korkmaz; “Günümüze kadar bu nodüller ameliyat ile tedavi edilmekteydi, ancak bizim hastanemizde uyguladigimiz ameliyatsiz küçük bir igne deliginden girerek lokal anestezi ile hastalari ayni gün taburcu ettigimiz, “Mikrodalga ablayon tedavisini” basari ile uygulamaktayiz. Islem çok kisa ve pratiktir, herhangi bir ameliyat kesigi olmadan ve kanama riski çok düsük olan bir islemdir. Kütahya Il Saglik Müdürlügü, Hastane Bashekimi ve Hastane Yönetiminin katkilariyla son teknolojik cihazlari kullanarak islemlerimizi gerçeklestirmekteyiz. Teknolojik cihazlarin kullanilmasi ve bizim gelistirdigimiz yeni tekniklerle birlestirildiginde çok güzel sonuçlar elde ettik. Bu sonuçlar yurt disindaki hekimlerin ilgisini çekti. Doktorlar, sadece üç ülkeden degil dünyanin her tarafindan egitim için geleceklerdir. Ayrica buradan ekibim adina desteklerini esirgemeyen, Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Cem Algin’a tesekkür ederim” dedi.



"Aldigimiz egitim bizler için çok faydali”

Aldiklari egitimin kendileri için faydali oldugunu, Misir’da kullandiklari cihazlardan farkli cihazlari görme sansi yakaladiklarini söyleyen Misir’li Dr.Omar Sameh Heidar Elaassar, "Burada çok iyi bir altyapi var. Hastane imkanlari çok iyi. Çok yüksek seviyede saglik hizmeti sunuluyor. Egitimlerin daha kolaylikla gerçeklestirildigini görüyorum. Çok mutluyum" dedi.

Ülkesi Tayland’da girisimsel Radyoloji konusunda uzmanlik egitimi alan Doktor Tanyanan Jamikorn’ da Türkiye’ye ilk kez geldigini, hastanenin kosullarinin çok etkileyici düzeyde oldugunu belirtti.

Dr.Angkoon Anuwong, gerçek hastalar üzerinde egitim görmelerinin kendileri için önemli bir firsat oldugunu dile getirdi. Misafir hekimler katildiklari islemlerde Dr. Korkmaz ile Dr. Urfali’nin ve ekibinin kontrolü ile cihazlar hakkinda bilgiler aldi.

“Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi önde gelen hastanelerden biri”

Hastane Bashekimi Dr. Ögr. Sertas Erarslan, Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin önde gelen hastanelerden biri oldugunu belirterek,“ Ülkemizin ve bölgemizin saglik ve egitim merkezi olma yolunda hizla ilerliyoruz. Hastanemizde üst düzey saglik hizmetinin yaninda saglik çalisanlarina yönelik egitim programlari da düzenleniyor. Bu kez uluslararasi düzeyde Misir, Tayland ve Çin’den gelen doktorlari hastanemizde agirlamaktan dolayi mutluluk duyduk. Egitimlerin düzenlenmesinde emegi geçen Girisimsel Radyoloji Hekimlerimiz Doç. Dr. Mehmet Korkmaz ve Dr. Ögr. Üyesi Furkan Ertürk Urfali ile beraber ekiplerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA