Malatya'da Akçadag Istisare Toplantisi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan Baskanliginda, 2023 yilinda ilçelere yapilacak olan yatirim ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaslarin katilimi ile düzenlenen istisare toplantilarina devam ediliyor.

Malatya'da Akçadag Istisare Toplantisi
Bu toplantilar çerçevesinde Akçadag ilçesi degerlendirme istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Düzenlenen toplantida 2023 yili yatirim programi görüsüldü.

Toplantiya, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in yani sira Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan, Genel Sekreter Cemal Nogay, AK Parti Akçadag Ilçe Baskani Nuri Karadas, meclis üyeleri, Genel Sekreter yardimcilari ve daire baskanlari katildi.

“Cumhuriyet kuruldugundan bu yana böyle hizmet görmedik”

Akçadagli vatandaslarin gerçeklesen hizmetlerden dolayi memnun oldugunu ifade eden AK Parti Akçadag Ilçe Baskani Nuri Karadas, “Akçadag’imiza yaptiginiz hizmetlerden herkes çok memnun Cumhuriyet kuruldugundan bu yana köylerimizde böyle bir hizmet görmedik. Tabii eksiklikler var mi, var. Ama eksikliler biterse, hayat durur. Bu eksikliklerin de 2023 yili yatirim programiyla beraber giderilecegine inaniyorum. Ilçemize yapilan çalismalardan dolayi basta Baskanimiz Selahattin Gürkan’a ve ekibine saygilarimi sunarim” seklinde konustu.

“Ilçemizin sorunlari bir bir çözülmeye basladi”

Akçadag ilçesinde yillardir biriken sorunlarin Baskan Gürkan ve ekibi tarafindan 3 yilda çözdügünü vurgulayan Akçadag Belediyesi Meclis Üyesi Ibrahim Fethi Kütan, ”Böylesine güzel bir toplantiyi düzenlediginiz için önce Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum. Selahattin Baskanimin zamaninda ilçemizin sorunlari bir bir çözülmeye basladi.

3 yil içerisinde yillardir biriken sorunlarin bu süre zarfinda çözüme kavusmasinin kolay olmadigini biliyoruz. Ayrica hizmet yaparken Baskanimizin esit ve adaletli bir sekilde çalismalarini sürdürdügü için de ayrica tesekkür ediyorum” dedi.

“Birlikten kuvvet dogar”

2023 yili yatirimlarinin hayirli olmasi temennisinde bulunan Akçadag Belediye Baskani Ali Kazgan, “Öncelikle gerçeklestirdigimiz toplantinin hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum. Bilindigi üzere 2023 yili Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yildönümü o nedenle her açidan çitayi yükseltmemiz gerekiyor. Ilçem itibariyle yapilan çalismalara baktigimda ilçe merkezindeki mahallelerle kirsaldaki mahalleleri ayirmak gerekiyor. Ilçe merkezimizde altyapi ve yol çalismalarinda epeyce yol kat etmis durumdayiz. Birlikten kuvvet dogar. Çalismalarimizda birlikte hareket edersek, bu islerin üstesinden gelecegimizi düsünüyorum. Sonuçta bizim görevimiz vatandasimizin mutlulugu olmalidir. Yatirim programina alinan projelerin de Akçadag’imiza hayirlar getirmesini talep ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a ilçemizde yaptigi çalismalardan dolayi tesekkür ederiz” diye konustu.

“Sahanin her alaninda çalisma içerisindeyiz”

Malatya Büyüksehir Belediyesi ekibinin mesai mefhumu gözetmeden çalistigini söyleyen Baskan Gürkan, “Bizler belediye baskani olarak sehrimizin modern ve çagdas bir sehircilik anlayisina kavusmasi noktasinda gece gündüz, haftanin 7 günü, sahanin her alaninda çalisma içerisindeyiz. Tabii yerelde de ilçe belediye baskanlarimiz, muhtarlarimiz, ilçe baskanlarimiz, sivil toplum örgütleriyle beraber uyum içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Biz kirsalda çalismalarimizi yaparken ilçe yöneticilerinin ve bölge halkinin da görüslerini alarak, ortak bir yol haritasi belirliyoruz. ‘Asfaltsiz hiçbir yerlesim birimimiz, susuz hiçbir yer, altyapisiz, kalmayacak ve akarsulara atik sular karismayacak’ dedik. Bu minval üzerinde bütün ilçelerimizde aritma tesisleri yapmayi baslattik. Bütün ilçelerimizde Büyüksehir Belediyesine ait tüm yollar asfaltlandi, ayrica ilçe belediyelerimizin uhdesinde olan yollarin da en azi yüzde 60 olmak üzere yüzde 80-90’ i gerçeklesti. Bizler hizmet ederken de herkese esit ve adaletli bir sekilde hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Akçadag’imiza da bu hizmetleri götürme gayreti içerisindeyiz. Akçadag ilçemizde altyapi, üstyapi, çevre düzenlemesi, aritma tesisi, kültür ve sosyal donatilar anlaminda büyük çalismalar gerçeklestirildi.

Bu anlamda yapilan çalismalarimizin Akçadag’imiza ve Malatya’miza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA