Kudakaf'23 Rektörler Bulusmasi Atatürk Üniversitesinde Gerçeklesti

Atatürk Üniversitesi, 15-16 Mart 2023 tarihlerinde gerçeklesecek Kuzeydogu Anadolu Kariyer Fuari (KUDAKAF’23) çerçevesinde düzenlenen Rektörler Bulusmasi programina ev sahipligi yapti.

Kudakaf'23 Rektörler Bulusmasi Atatürk Üniversitesinde Gerçeklesti
Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçeklesen programin açilisina Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin yani sira; Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde Ipek, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Basibüyük ve rektör yardimcilari ile kariyer merkez müdürleri katildi.

Programin açilis konusmasi için kürsüye çikan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” temasiyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumlari ve meslek odalarinin is birligi ile gerçeklestirilecek olan KUDAKAF’in ögrenciler ile isverenleri bulusturma noktasinda simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da etkin bir rol oynayacagini söyledi.



Bu yil 3. kez kariyer fuarina ev sahipligi yapacak olmaktan dolayi ziyadesiyle mutlu olduklarini aktaran Rektör Çomakli; etkinligin yüz binlerce gencin isverenlerle bulusmalarina ve istihdam imkanlarindan faydalanmalarina aracilik etmenin yaninda nitelikli insan kaynagina ihtiyaç duyan her ölçekte isverenlerin de gençlerle dogrudan iletisim kurmasina vesile olacagini dile getirdi.

“2023 Yilinda da KUDAKAF’i Paydaslarimizla Birlikte Basariyla Gerçeklestirecegiz”

Geçen yil düzenlenen fuara toplam 33 bin gencin katildigini, bu yil ki hedeflerinin ise 50 bin oldugunu belirten Çomakli: “Üniversitelerimizin, Erzurum Valiligimiz ile Büyüksehir Belediyemizin ve tüm kamu kurumlarinin destegi ile 2022 yilinda düzenledigimiz DAKAF oldukça basarili geçti ve ülke genelinde ses getirdi. Ögrencilerin en memnun oldugu kariyer fuari olarak seçilen DAKAF 2022’nin ardindan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in elinden basari ödülü aldik. Verilen ödüle layik görülmek Atatürk Üniversitesi için büyük bir gurur kaynagi oldu. 2023 yilinda da KUDAKAF’i paydaslarimizla birlikte basariyla gerçeklestirecegiz” dedi.

Rektör Çomakli’nin ardindan KUDAKAF’23 hakkinda genel bir bilgilendirme sunumu yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, konuklarin görüs ve önerilerini aldi.

Bu yil fuara 500 firmanin katilmasinin hedeflendigini belirten Sözbilir, ögrencilerin KUDAKAF’23’e fuardan önce yetenek kapisi üzerinden kayit yaptirmalarinin önemli oldugunu ve bu konuda paydas üniversitelerden destek beklediklerini söyledi.

Iyi dilek ve temennilerle devam eden program, soru-cevap kismiyla sona erdi.

Programin ardindan KUDAKAF’a paydas olan üniversite rektörleri, simdiye kadar düzenlenen kariyer fuarlarina göstermis olduklari destekten dolayi Erzurum Valisi Okay Memis ile Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen’i ziyaret ederek tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA