Hamsi Festivali Horonla Basladi, 15 Bin Kisiye Ücretsiz Hamsi Dagitilacak

Düzce – Düzce’de bu yil üçüncüsü düzenlenen hamsi festivali 7’den 70’e herkesin katildigi horon ile basladi. Festivalin ilk gününde dagitilan kara lahana çorbasi ise yogun ilgi gördü.

Hamsi Festivali Horonla Basladi, 15 Bin Kisiye Ücretsiz Hamsi Dagitilacak
Düzce Trabzonlular Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan organize edilen Geleneksel Hamsi Festivali’nin 3.’ncüsü oynanan horon ile basladi.

Sahnede çalan kemençe havalarina 7’den 70’e herkes eslik etti.

Festivalde Trabzon’a özgü yöresel ürünlerin bulundugu stantlar kurulurken, tükenmek üzere olan el sanatlari, ustalariyla görücüye çikacak.

Kara lahana çorbasi yogun ilgi gördü

Festivalin ilk gününde katilimcilara kara lahana çorbasi ikram edildi. 3 gün sürecek olan festivalin 2. gününde mihlama, son gününde ise hamsi dagitilacak. Güzel bir havada festivali gerçeklestirdiklerini ifade eden Düzce Trabzonlular Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Mustafa Demirci, "Kara lahana çorbamizi ikram ettik. Haftanin son günü olmasina ragmen güzel de kalabalik olustu. 15-20 bin kisilik hamsi dagitmayi planliyoruz. Daha önceki festivallere göre rakami yükselttik. Hava ile birlikte hemsehrilerimize çok güzel bir ortam hazirladik. Yasanan deprem sonrasinda, bir nebze de olsa insanlarimizin gönüllerini hos tutmaya, eglendirmeye çalisacagiz” dedi.

Kaynak: İHA