Cumhurbaskani Erdogan'dan Atina'ya Uyari Açiklamasi 'Bir Yanlis Yapmaya Kalkarsan Çilgin Türkler Yürür Bunu Bilesin'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ege Denizi’ndeki adalari silahlandiran Yunanistan’a tepki göstererek, "Bizim Atina’yi vurmak gibi bir derdimiz yok. Yeter ki siz akilli olun. Adalari silahlandirmaya kalkarsaniz biz eli kolu bagli mi duracagiz. Bak Miçotakis, sagda solda konusuyorsun. Sunu iyi bil. Eger bir yanlis yapmaya kalkarsan Çilgin Türkler yürür bunu bilesin. Ama akilli uslu durursan bizim seninle isimiz yok" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Atina'ya Uyari Açiklamasi 'Bir Yanlis Yapmaya Kalkarsan Çilgin Türkler Yürür Bunu Bilesin'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Esenyurt Egitim Kampüsü Temel Atma Töreni’ne katildi.

Burada bir konusma yapan Cumhurbaskani Erdogan resmi rakamlara göre meydana 30 bin kisi oldugunu belirterek, ”Uzun bir aradan sonra tekrar birlikte olmanin bahtiyarligi içindeyim. Vefaniz, sevginiz ve meydanlara sigmayan su ask için sizlere tesekkür ediyorum. Az önce arkadaslarimdan resmi rakami istedim. Su anda 30 bin. Ve Esenyurt’ta siz kardeslerimle birlikte attigimiz bu adimda 2023’e bir sinyal veriyorsunuz. Yetmez 2024’e de sinyal veriyorsunuz. Bugün buradan niçin toplandik. Ben pek temel atma törenlerine gitmem. Bay Kemal musluk açma törenlerine gidiyor biliyorsunuz. 2022-22023 egitim ögretim yil dönümünü ilk dönenimi basariyla tamamlayan ögretmen ve ögrencilerimiz tebrik ediyorum. Ögrencilerimize anne baba sefkatiyle yaklasan, onlari en güzel sekilde yetistirmeye çalisan ögretmenlerimize sükranlarimizi sunuyorum. Ögretmeni, ögrencisi, ailesi, idarecisi ve bakanligiyla bir bütün olarak egitimde kalitenin daha da artmasi için canla basla çalisiyoruz" dedi.



"Istanbul’a ayri bir önem veriyoruz, 90 milyar liralik yatirim yaptik"

Çocuklarin egitime erisimini kolaylastirmak, onlarin gelecegine sahip çikmak için Türkiye genelinde pek çok projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Durmadik usanmadik. Istanbul’umuza ayri bir önem verdik. Son 20 yilda egitim alaninda toplam 90 milyar liralik yatirim yaptik sadece Istanbul’a sadece egitime. Bir yilda yaklasik 17 milyar liralik yeni egitim yatirimi yapiyoruz. Amacimiz Istanbul’un egitimdeki performansiyla diger vilayetlere örnek olmasini öncülük yapmasini saglamaktir. Son olarak egitim ordumuza kazandirdigimiz 20 bin yeni ögretmenden 10 binin atamasini Istanbul’a gerçeklestirdik. Istanbul’a ayri bir önem veriyoruz. Sehrimizin ögretmen ihtiyacini büyük oranda giderdik. Ögretmen sayisinda bu iyilesme sayesinde ortalama sinifi mevcutlarimizi çok daha asagi çektik. Bugün Esenyurt’dumuzun marka degerini artiracak egitim alaninda ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek modern bir külliyenin insasina basliyoruz. Toplam 10 bin 791 metrekarelik büyüklüge sahip bu eser Esenyurt’la birlikte Istanbul’umuzun medari iftari olacaktir. 10 bin 412 ögrencimizin egitim ve ögretim görecegi bu tesiste 40’ar derslikli 5 ayri Anadolu lisesi, 40 derslikli Imamhatip Lisesi, 40 derslikli bir fen liseli, 40 derslikli bir mesleki teknik Anadolu lisesi ile 3 derslikli bir anasinifi bulunuyor. Bu tesiste kuracagimiz 12 derslikli bilim sanat merkezi ve özel yetenekli ögrencilerimizi destekleyecegiz. Engelli odasi olan 151 ögrenci kapasiteli yurtlarimizla da ülkemizin dört bir kösesinden gelen evlatlarimiza barinma imkani saglayacagiz. Bunlarin yani sira tesis bünyesinde 600 kisi kapasiteli tatbikat cami, kapali spor salonu, kütüphanesi, en modern imkanlarla donatilmis 88 adet laboratuvari ile ögrencilerimizi akademik, sosyal ve kültürel bakimindan destekleyecegiz. Her firsatta bizim tekrarladigim gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören icraat odakli çalisan bir hükümetiz. Siyasi hayatimizi hayatimizin hiçbir asamasinda milletimize hizmet davasindan hiçbir zaman sapmadik, taviz vermedik. Meydanlarda bol keseden atip tutup millet yetki verince bahane arayanlardan, mazeretlerin arkasina saklananlardan olmadik. Bir program hazirlar, temel atar, takip eder, çikan sikintilari çözer, ne söz verdiysek onu vatandasimizin hizmetine sunariz" diye konustu.



"Esenyurt Egitim Kampüsünü önümüzdeki egitim ve ögretim yilina yetistirmeyi planliyoruz"

Geçtigimiz hafta Rami Kütüphanesi’ni açtiklarini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Geçen hafta Istanbul’da 36 bin metrekareyi asan kullanim alaniyla peyzaj alaniyla yaklasik 110 bin metre kareyi bulan Rami Kütüphanesi’nin açilis heyecanini yasadik. Tavsiye ederim muhakkak gidin yerinde görün AK Parti olarak biz neymisiz bunu görünce takdir edeceksiniz. Buradaki ögrencilerimiz çayini, kahvesini, çorbasini kek alacak. Para vermek yok. 24 saat buradaki kütüphaneden istifade edecek. Ayni sekilde 6 yil süren titiz bir restorasyon çalismasinin ardindan Istanbul’un sembol mekanlarindan Yeni Cami’yi tekrar ibadete açtik. Çamlica Kulesi’nden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne Marmaray’dan Avrasya Tüneline AKM’den Istanbul Havalimanina kadar sayisiz yatirimi Istanbullu kardeslerimizin emrine verdik. Çam Sakura’yi yaptik mi? Gidiyorsunuz görüyorsunuz. Istanbul’a buralar yakisir. Bay Kemal SSK’nin Genel Müdürü oldugu zaman hastanelerimizin halini biliyorsunuz degil mi ? Benim vatandasimiz hastane kapilarinda ser sefil olmamali. Insallah Pazar günü ilklerin ve enlerin eseri olacak Kagithane Istanbul Havalimani metro hattini açiyoruz. Geçenlerde bir sey oldu. Bu 6’li masadan birileri metroya binmisler. Metroda vatman yok. Kendiliginden gidiyormus. Konusuyorlar, bu Paris’te bile yok. Paris’i görmüs bile degiller. Biz bunlari yapali unuttuk, biz bunlari yapariz. Siz neredesiniz. Bizim icraatimizin ulastigi yerlere bunlarin hayalleri bile ulasamaz. Bugün temelini attigimiz Esenyurt Egitim Kampüsünü önümüzdeki egitim ve ögretim yilina yetistirmeyi planliyoruz. Hayirli olmasini diliyorum. Ülkeyi yönetme sorumlulugunu bizlere yüklediniz. Bu yola çikarken egitim, saglik, adalet, emniyet, ulasim tarim, diplomasi, dis politika ve bütün bunlarla birlikte Türkiye’yi ayagi kaldiracagiz. Böyle çiktik bu yola. Egitim de önemli adimlar attik. Simdiye kadar hazirladigimiz tüm bütçelerde en büyük payi egitime ayirdik. Bu yil toplam egitim bütçemiz 651 milyar liraya ulasti" ifadelerini kullandi.

Derslik sayisini 343 binden 612 bine çikardiklarini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, bugüne kadar 750 bin yeni ögretmen atamasi yaptiklarini da ifade etti.

60 yildir gündeme getirilen Ögretmenlik Meslek Kanunu hayata geçirerek ögretmenlere ilave mali, ekonomik haklar tanidiklarini da kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, "Derslik ve ögretmen sayilarindaki artis sinif mevcutlarina yansidi. Okullasma oranlarimizi tarihimizin en yüksek seviyesine çikti. Ögretmen basina düsen ögrenci sayisinda OECD ortalamasini yakaladi. Ilk ortaögretim ögrencilerinde toplamda 3.5 milyar adet ücretsiz ders kitabi dagittik. Yardimci ders kitaplarini da vermeye basladik. Insanimizin hafizasinda derin yaralar açan 8 yillik egitim yerine 4+4+4 olmak üzere zorunlu egitimi 12 yila çikardi. Egitimde firsat esitligini güçlendirdik. Göreve geldigimizde her 100 kizimizdan sadece 39’u ortaögretime devam ediyordu. Bugün bu sayi 95’e yükseldi. Yani biz kizlarimizi cehaletten çekip çikardi. Simdi onlarin standardini yükseltiyoruz. Sadece lisans degil, lisans üstü bunlari basarmamiz lazim. Devletimizin bir çok kademesinde kizlarimiz kadinlarimiz var mi ? Kizlarimiz kadinlarimiz vali, asker, subay oluyor mu.? Simdi geliyor 2023 sandiklari patlatiyor muyuz. Cumhur Ittifaki olarak el ele omuz omuza sandiklara yürüyor muyuz. Biz size inaniyoruz siz de bize inaniyorsaniz Allah’in izniyle biz bu isi basaracagiz. Yarin Bursa’dan sinyalimizi verecegiz. Istanbul bambaska. .Istanbul’daki milletvekili sayilarinin kahir ekseriyetini Cumhur Ittifaki olarak almamiz gerekiyor. Biz evlatlarimizla okullarimiz arasinda kalan engelleri kaldirdik. 28 Subatçi zihniyet tarafindan kasitli biçimde atil birakilan mesleki egitim kurumlarini yeniden ihya ettik. Bu oklularimizi tekrar cazibe merkezi haline getirdik. Bir dönem kapanmanin esiginde gelen meslek liselerimiz 2000 yilinda 2 milyar liralik üretim kapasitesine ulasti. Bunun 100 milyon lirasini ögrencilere 200 milyon lirasini ögretmenlere katki payi olarak ödedik. Bu sene meslek liselerinde 3 milyar liralik üretim kapasitesine ulasmayi hedefliyoruz. Yeni bir yaklasimla köy okullarini hizmete sunduk. 2023 senesi içinde 10 hanenin üzerindeki tüm köy okullarini hizmete açmayi planliyoruz. 2022 senesinde 6 binin üzerinde anaokulun egitim ögretime dahil ettik" dedi.

Okul öncesi ögrenciler için bir adim daha attiklarini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, "Hali hazirda 1.8 milyon ögrenciye ücretsiz olarak verdigimiz yemek uygulamasini çok yakinda 5 milyon ögrenciye çikaracagiz. Insallah 6 Subat itibariyle okul öncesi egitimde yer alan tüm yavrularimiza yemek desteginde bulunacagiz. Böylece küresel ekonomik kriz döneminde ailelerimizin omuzlarindan bir yükü daha almis olacagiz. Özetin özeti diyecegimiz bu tüm yatirimlarimizla sadece ülkesizin asirlik eksiklerini gidermekle kalmadik, ayni zamanda Türkiye’yi büyük bir sahlanisin esigine getirdik. Bu sahlanisin adi Türkiye yüzyilidir. 85 milyonun tamaminin ortak davasidir. Iste bununla bu yola devam edecegiz. Daha ileri gidiyoruz. Nedir Kizilelmamiz’dir. 2023 çok büyük bir önem tasiyor. Türkiye’nin yarinlari için 85 milyon olarak bu imtihani alnimizin akiyla vermemiz gerekiyor" diye konustu.



Cumhurbaskani Erdogan’dan The Economist dergisine tepki

The Economist dergine de tepki gösteren Cumhurbaskani Erdogan, "Siyasetçi ve medyasiyla yabancilarin da yakindan takip ettigi Ingiliz The Economist yine bizle ilgili bir seyler söylemis. Türkiye’nin gelecegini The Economist mi belirleyecek. Benim milletim belirleyecek. George kim, Helga kim. Millet sokakta aç, açik. Ne yapacaklarini bilmiyorlar. Fransa, Ingiltere, Almanya öyle ama Türkiye böyle. 2023’te hata yapma lüksümüz yok. Ülkemizin yeniden eski Türkiye’nin kavga ve kriz iklimine sürüklenmesine izin veremeyiz. Evlatlarimizin gelecegini daha simdiden kaos mimarligina kriz tellalligina soyunanlarin insafina terk edemeyiz. Meydani milletimizin gurur kaynagi olan savunma sanayi göreve geldigimiz de ne kadar yerliydi? Yüzde 20. Simdi ne kadar? Yüzde 80. Nereden nereye geldik. Bu çalisarak oldu, yatarak olmadi. Simdi dünyanin degisik yerlerine IHA’larimiz SIHA’larimiz, Akincilarimiz gidiyor. Daha neler neler gidecek. Artik güçlü bir Türkiye var" dedi.



Cumhurbaskani Erdogan’dan Yunanistan’a: "Eger bir yanlis yapmaya kalkarsan Çilgin Türkler yürür bunu bilesin"

Yunanistan’a da tepki gösteren Cumhurbaskani Erdogan, "Yunanistan öyle demis, bu böyle demis. Bak diyorlar ki, bu ‘Tayfun’ diye bir füzeyi Türkiye üretti. Bu Atina’yi vurursa ne olacak? Bizim Atina’yi vurmak gibi bir derdimiz yok. Yeter ki siz akilli olun. Adalari silahlandirmaya kalkarsaniz biz eli kolu bagli mi duracagiz. Bak Miçotakis, sagda solda konusuyorsun. Sunu iyi bil. Eger bir yanlis yapmaya kalkarsan Çilgin Türkler yürür bunu bilesin. Ama akilli uslu durursan bizim seninle isimiz yok" diye konustu.

"Biz nice ihanete ragmen 20 yildir sabirla azimle fedakarlikla bugünlere getirdigimiz stratejik projelerimizi, eserlerimizi, hamlelerimizi 3-5 muhterisin keyfine teslim edemeyiz" diyen Cumhurbaskani Erdogan konusmasini söyle sürdürdü:

"Küresek ölçekte kartlarin yeniden çikarildigi bir dönemde ülkemizin önüne insallah Türkiye Yüzyili ile projemizi sunacagiz. Durmayacagiz. Esenyurt’taki bu kardeslerimizin heyecanina baktigim da bende heyecanlaniyorum. Bazilari soruyor bu gücü nereden buluyorsunuz diye. Buradan sizden buluyorum. Simdi buradan hangi siyasi partiye mensup olursa olsun hiçbir vatandasimizin bizden ayri yasamasina tahammülüm yok. Hepinizi de Allah için seviyorum. Bizde Türküyle, Laz’iyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’siyla, Bosnak’iyla ayirim yok. Allah için sevmek var. Biz bu yolda böyle yürüdük, yürüyoruz. Ülkemizin boynuna geçirilmeye çalisilan esaret zincirini bugüne kadar nasil kirdiysak 85 milyon olarak hepimizin ortak görevi nedir. Iste bunu iyi kavrayacagiz. Yüreginde memleket sevdasi olan tüm vatandaslarimizi yeter söz de, karar da, gelecek de milletindir çagrimiza katilacagina inaniyorum. Sandikta iradenizle birlikte evlatlarimizin gelecegini kurtarmaya hazir miyiz? Simdi öyle bir ses verin ki dogusuyla batisiyla, kuzeyinden güneyine herkes bunu duysun. Esenyurt, Türkiye Yüzyil’ini birlikte insa etmeye hazir miyiz? Esenyurt, evlatlarimiz birakacagimiz en degerli miras olan 2053 vizyonuna sahip çikmaya hazir miyiz? Esenyurt, Savunma sanayimizi baltalamaya çalisan o habis, kirli niyetleri bir kez daha kursaklarda birakmaya hazir miyiz? Siz neler yaparsiniz neler. Rabbim hepinizden razi olsun. Sizlerin bu gücü, sevgisi, coskusu, kararliligi bizimle oldugu müddetçe evelallah kimse bizi yolumuzdan ali koyamaz. Esenyurtlu kardeslerimizin duasi bizim yanimizda oldugu sürece asamayacagimiz engel, ulasamayacagimiz hedef yoktur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz hep birlikte Türkiye olacagiz."
Kaynak: İHA