ÇOMÜ'den YÖKAK Akreditasyonu Için Önemi Bir Adim Daha

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’in girisimleriyle Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan Isletme ve Yönetim Bilimleri alaninda tek tescil yetki belgesine sahip STAR Akreditasyon Ajansi’na (Sosyal Beseri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Dernegi) program akreditasyonu için 3 farkli fakülteden basvuru yapildi.

ÇOMÜ'den YÖKAK Akreditasyonu Için Önemi Bir Adim Daha
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi; Isletme, Iktisat, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Biga Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi; Isletme, Iktisat, Kamu Yönetimi, Uluslararasi Iliskiler, Çalisma Ekonomisi ve Endüstri Iliskileri, Biga Uygulamali Bilimler Fakültesi; Finans ve Bankacilik, Uluslararasi Ticaret ve Lojistik olmak üzere 10 program ile basvuran ilk üniversite oldu.

Akreditasyon hazirlik ve degerlendirme süreci baslangici çerçevesinde, STAR Akreditasyon Egitim Komitesi Baskani ve Sakarya Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Akbiyik tarafindan Rektörlük Senato Salonunda ilgili akademik birim ve programlarda görev yapan akademik ve idari personele yönelik iki gün boyunca toplamda 12 saat süren “Program Akreditasyonu Çalistay ve Egitim Programi” gerçeklestirildi.

Müfredat Haritalama ve Ögrenme Güvencesi Sistemi’nin anlatildigi ilk günkü egitime, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Hüseyin Erkul ile ilgili akademik birim Dekan, Dekan Yardimcilari, Fakülte Sekreterleri, Bölüm Baskanlari, Bölüm Baskan Yardimci ve Anabilim Dali Baskanlari ile Kalite Güvence Ofisi personelinden olusan 65 akademik ve idari personel katildi.

Program Öz Degerlendirme Raporu Hazirlamaya yönelik anlatimin gerçeklestirildigi ikinci gün egitimi ise Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Hüseyin Erkul baskanliginda gerçeklestirildi.

11 akredite olmus programi bulunan ÇOMÜ’nün aldigi 2 yillik kosullu akreditasyon sonrasi 5 yillik YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu’na ve kalite süreçlerinin içsellestirilmesine ciddi katki saglayan bu çalismalar hizla sonuç vermektedir. Akredite süreci devam 4 programin yani sira Siyasal Bilgiler Fakültesi, Biga IIBF, Biga Uygulamali Bilimler Fakültesi’nin 10 programinin çalismalarinin baslamasi ile 14 programin da kisa zamanda akredite olmasi ve akredite olan program sayisini 11’den 25’e çikarilmasi hedeflenmektedir.
Kaynak: İHA