Enflasyonla Mücadele Için Indirim Sitesi Gelistirdi

Elektrik ve Elektronik Mühendisi Trabzonlu genç girisimci Emre Yilmaz, hayat pahaliligina karsi enflasyonla mücadele kapsaminda piyasadaki tüm ürünleri takip eden ve reel anlamda indirime düstügü an bildirim yayimlayan bir yazilim gelistirdi.

Enflasyonla Mücadele Için Indirim Sitesi Gelistirdi
Mühendis Emre Yilmaz’in hazirladigi yazilimla piyasa fiyatinin altina düsen ve indirime giren ürünleri tespit ettigi akabinde bu ürünleri OnuAl (www.onual.com) isimli internet sitesi ile Twitter, Instagram, Telegram ve WhatsApp ortamlarini da kullanarak olusturdugu tüketici toplulugunu bilgilendirerek gerçek anlamda indirimli ürünler hakkinda tüketicileri bilgilendirdigi ögrenildi.

Genç girisimci Emre Yilmaz yaptigi açiklamada “Fiyatlarin hizli bir sekilde degistigi günümüz kosullarinda hangi ürünün ucuz hangi ürünün pahali oldugunu anlamak çok zor hale geldi. Bir ürünün gerçekten indirimli olup olmadigini anlamak için farkli yerlerdeki fiyatlarini, geçmis fiyatlarini ve varsa yurtdisi fiyatini bilmek gerekiyor. Siradan bir tüketicinin satin alacagi her ürün için tüm bu bilgileri takip etmesi mümkün degil. Insanlarin yapabilecegi pek çok seyi bilgisayarlarin yapabilecegine inaniyorum. OnuAl üzerinden gelistirdigim yazilimla tüketim piyasasinda 1,5 milyondan fazla ürünün fiyatini takibe alip, gerçek anlamda indirime giren ürünleri aninda tespit edebiliyorum. Bu ürünlerin satis linkini indirimli fiyatlariyla birlikte sosyal medyada aninda yayarak tüketicilerin gerçek manada indirimli ürün almalarini saglayarak bütçelerine de katki sagliyorum” açiklamasinda bulundu.

Yilmaz, tüketicilerin 2022 yilinda en fazla elektronik, süpermarket, mobilya ve tekstil ürün kategorilerinden alisveris yaptigini, en çok satilan ürünlerin ayçiçek yagi, tuvalet kagidi, çamasir deterjani oldugunu belirtirken, OnuAl’in geçtigimiz yil yaklasik 4,5 milyon TL’lik satisa aracilik ettigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA