Baskan Çolakbayrakdar, Yilin Ilk Meclisinde Kentsel Dönüsüm Müjdesi Verdi

Kocasinan Belediyesi, 2023 yilin ilk meclis toplantisini gerçeklestirdi. Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçeklestirilen toplantida, 26 gündem maddesi görüsülüp, karara baglandi. Yilin ilk meclisinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile görüstügü büyük müjdeyi veren Baskan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Ilçe Jandarma’nin bulundugu arazinin yaklasik 17 bin 500 metrekare alani, yine model olacak kentsel dönüsüm örnegiyle taçlandiracagiz” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar, Yilin Ilk Meclisinde Kentsel Dönüsüm Müjdesi Verdi
2022 yilinda yapilan hizmetlerin Kocasinan’a ve Kayseri’ye hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulunan Baskan Çolakbayrakdar, “Yeni yilda ilk toplantimizi gerçeklestiriyoruz. 2023 yilinin, hayirli olmasini diliyorum. Insallah hem sehrimiz hem de ülkemiz için saglikli ve bereketli bir yil olur” dedi.

Ardindan Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantisinda 26 gündem maddesi görüsülerek, karara baglandi. Meclis toplantisinda ilk önce Kocasinan Belediyesi meclisinin toplanti günleri belirlendi. Sonrasinda Denetim Komisyonu Üyeligi seçimi yapildi. Gizli oylamayla yapilan seçimde Denetim Komisyon Üyeligine Nuriye Çetin, Orhan Bürüngüz, Rahmi Hamurcu, Muammer Kiliç ve Serife Bozdoganli seçildi. Gündem maddeleri arasinda yer alan TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivaline Kayseri’den katilacak ögrencilerin projeleri için malzeme, ulasim, konaklama ve yemek ihtiyaçlarinin belediye tarafindan desteklenmesi, destek bütçesinin projelere dagitimi ile ilgili Belediye Baskani veya görevlendirecegi Baskan Yardimcisinin yetkilendirilmesi görüsülerek, oy birligiyle kabul edildi. Ayrica Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) çerçevesinde belediye ile Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Kocasinan Gençlik Spor Ilçe Müdürlügü arasinda prokol yapilmasi, ögrencilerin projelerinin belediyenin desteklemesi ve yapilacak protokolü imzalamak üzere Belediye Baskani veya görevlendirecegi Baskan Yardimcisinin yetkilendirilmesi görüsüldü.

Toplantinin en önemli gündem maddesi olan mülkiyeti Maliye hazinesine ait Cumhuriyet Mahallesi, 2531 ada, 1 parselde kayitli tasinmazin tahsisinin belediyeye yapilmasi karsiliginda, Özvatan ilçesinde Ilçe Jandarma Komutanligi hizmet binasi, lojman binasi, araç garaji yapilmasi ve sondaj kuyusu açilmasi için Kocasinan Belediyesi, Kayseri Valiligi, Jandarma Genel Komutanligi ve diger kamu kurumlari arasinda protokol yapilmasi, yapilacak protokolü imzalamak üzere Belediye Baskani ve görevlendirecegi kisiye imza yetkisi verilmesi görüsüldü.

Konuyla ilgili açiklama yapan Baskan Çolakbayrakdar, “Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu ile 22 Aralik Persembe Günü görüstüm. Yapmis oldugumuz görüsme neticesinde müjdemizi duyurmustuk. Allah nasip ederse Kocasinan Ilçe Jandarmanin bulundugu arazinin yaklasik 17 bin 500 metrekare alani, kentsel dönüsüm amaçli Alsancak ve Argincik Mahallelerindeki kentsel dönüsüm alanlarinda kullanilmak üzere bir rezerv alani olarak kullanacagiz. Karsiliginda Özvatan’da Ilçe Jandarma ile ilgili bir protokol imzalayacagiz. Buradan alacagimiz arsa ile oradaki olusacak arsayi planlayarak ve üzerinde yapacagimiz yapilasma ile birlikte Alsancak ile Argincik Mahallesi’ndeki kentsel dönüsümü rahatlatacak. Nihayete erdigi zaman o alan, Kayseri’mize iyi bir kentsel dönüsüm örnegiyle taçlandiracagiz. Hayirli olsun. Emegi geçen basta Sayin Bakanimiz ve Sayin Pasamiz olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Insallah burasini kentsel dönüsüm için rezerv alani olarak kullanacagiz. Uzun zamandir çalistigimiz ve bizleri heyecanlandiran müjdemizi buradan duyuruyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplantida daha sonra Mithatpasa, Erciyesevler, Bogazköprü, General Emir, Erkilet Arabidin, Mahzemin, Oymaagaç, Seker, Erkilet ve Ertugrulgazi Mahallerinin imar planlari görüsülüp karara baglandi.

Baskan Çolakbayrakdar’in 2023 yilinin ilk meclis toplantisinda alinan kararlarin sehrimize ve ülkemize hayirli olmasi temennisinde bulunmasiyla toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA