Baskan Çakin Açiklamasi 'Usak'a Deger Katmak Için Kararlilikla Çalisacagiz'

Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, birçok projenin hayata geçirildigi ve temellerinin atildigi 2022 yili için düzenlenen degerlendirme toplantisinda basin mensuplariyla bulustu. Çakin, ulusal ve yerel basin kuruluslarinin temsilcileri ile yürütülen projeleri paylasti ve merak edilenleri yanitladi.

Baskan Çakin Açiklamasi 'Usak'a Deger Katmak Için Kararlilikla Çalisacagiz'


Usak Belediyesi’nin kenti daha modern ve güzel bir yapiya kavusturmak adina çalistigini ifade eden Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, 2019 yilinda kent merkezine baglanan 8 köy ve 1 belde ile toplam hizmet alaninin yüzde 26 arttigina isaret etti. Tüm bölgelerde daha yasanilir bir Usak için çalistiklarini aktaran Baskan Çakin, yil boyunca gerçeklestirilen projelerde kalici ve uzun vadeli islerin hedeflendigini aktardi.

Söz verilen projelerin hayata geçirilmesi ve kaynaklarin etkin bir biçimde kullanilmasi adina yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade eden Baskan Çakin, “Sehrimizi vatandaslarimizla güzellestirmek adina imkân sahibi vatandaslarimizi projelere dahil ederek, Ankara’daki Bakanliklarin kapisini sik sik asindirarak sehrimize yeni projeler kazandirdik. 2021 yilinin Agustos-Eylül ayindan sonra ekonomik dalgalanma nedeniyle müteahhitlerin ihalelere girmek istememesi, zaman zaman projelerde ön görülenden daha fazla maliyet çikmasi aksakliklara neden oldu. Ancak, seçim öncesinde vatandaslarimiza söz verdigimiz hizmetleri hayata geçirmek için canla basla çalistik ve çalismaya devam ediyoruz. Her anlamda üretimin arttigi bir yili geride birakiyoruz.” dedi.



Insana Dokunan Adimlar Atildi

Gençlere, kadinlara, yaslilara ve engelli bireylere yönelik yapilan yatirimlara deginen Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, kurulan topluluklara, topluluklarla birlikte hayata geçirilen etkinliklere ve onlar için olusturulan alanlara isaret etti. Genç Kusak için Kule Alti’nin hizmete açildigina, Genç Kusak Akademi binasinda ise geri sayimin basladigina vurgu yapan Baskan Çakin, toplulukla birlikte Genç Kusak Fest’in düzenlendigini de aktardi. Baskan Çakin, yapilan projelerle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan ödül aldiklarini da ekledi. Öte yandan kadinlara yönelik önemli etkinlik ve projeler gerçeklestiren Kadin Koordinasyon Merkezi için de eski Kiz Meslek Lisesi Binasi’nin hazirlandigini, içerisinde birçok önemli donatinin yer alacagini paylasti; toplulukla birlikte Moda Fest’in hayata geçirildigini dile getirdi. Zümra Kadin Toplulugu ile de evde üreten kadinlarin emeklerinin karsilik buldugunu paylasan Çakin, Türkiye Israfi Önleme Vakfi ile mikro kredi desteklerinin basladigini ifade etti, Zümra için stadyumun yan kisminda oldugu gibi yeni alanlarin kazandirilacagini aktardi. Yaslilar için Vefa Yasam Merkezi’nin hizmete sokulduguna ve Deniz Grup Asim Karaer Saglik Ocagi ve Engelsiz Yasam Merkezi projesiyle özel gereksinimli bireylerin de unutulmadigina dikkat çekti. Öte yandan Usak Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin yeni ve detayli bir asevine kavusmasi için kamu kurum ve kuruluslari, Asevi Vakfi Yönetimi ve hayirsever vatandaslarin destegi ile yeni asevinin yapimina öncülük ediyor.

Projelerle Dolu Bir Yil Tamamlandi

Yesile dokunan yatirimlarin arttigina da vurgu yapan Baskan Çakin, Yesil Karaagaç Mesire Alani’nin ve Bölme Piknik Alani’nin ilk etabinin, ayrica 100. yil parki basta olmak üzere birçok parkin hizmete açildigini söyledi.

Tamamlandiginda sosyal tesis, at çiftligi, kamp ve karavan alanlari barindiracak olan Yesil Karaagaç Dogal Yasam Merkezi’nin Gurbetçi Festivali gibi özel bir etkinlikle açildigini da hatirlatti. Baskan Çakin, ayrica ailelerin ve çocuklarin yesile doyacagi Çocuk Kent Projesi’nde temelin atildigini, çalisma tamamlandiginda 40’a yakin etkinlik ve aktivitenin, 16 bin metrekarelik yapay göletin ve çiçeklerle donatilmis bir çevrenin huzurlu zaman geçirmek için yeni bir adres olacagini ekledi. Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Belediyemiz bünyesinde bir de sera olusturduk. Yaz ve kis aylarinda sokaklarimizi süsleyen çiçekler artik yüzde 75 daha uygun maliyetle üretiliyor. Hem sehrimiz güzellesiyor hem de burada ata tohumlarimiz korunarak çogaltiliyor.” dedi.



Egitim Yasam Merkezleri Yasama Deger Katacak

Usak’ta yasamanin keyifli hale getirilmesini hedeflediklerine vurgu yapan Belediye Baskani Mehmet Çakin, halkin hem sosyallesip hem mesleki egitimler alabilecegi Serafettin Sagiroglu Egitim ve Yasam Merkezi’ni açtiklarini; Mehmet Akif Ersoy Gündüz Bakim Evi ve Egitim Yasam Merkezi’ni, Sekerevleri Saglik Ocagi ve Egitim Yasam Merkezi’ni sehre kavusturmayi planladiklarini aktardi.

Spor Usak’ta Deger Kazaniyor

Voleybol, futbol, futsal ve cirit gibi birçok sportif faaliyete imza atan Usak Belediyesi halki sporla daha fazla bulusturmak adina yeni projeleri tamamlamak için hizla ilerliyor. Muharremsah Çok Amaçli Spor Salonu’nu , Gençlik Parki’ni, Karaagaç bölgesine kazandirilacak Spor salonunu, Esentepe Spor Kompleksi’ni, Sehit Mehmet Kara Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu gibi içerisinde sportif etkinlikler yapilan bir çok projeyi hayata geçiriyor.

Hedef Modern Bir Kent Merkezi

Yayalastirilan Sokaklar Projesi’nin ve Ismetpasa Caddesi’ndeki cephe yenileme islemlerinin tamamlandigini belirten Baskan Çakin, esnaflarin Ismetpasa’daki yaz yogunlugunu olumsuz etkilememesi için kisa dogru yapilmasini talep ettigi zemin yenileme çalismasinin da hizla ilerledigini ekledi. Eski Usak Belediyesi binasinin arastaya dönüstürülecegine deginen Çakin, 4 katli binanin yerine 6 metre daha düsük kotta ve 6 metre geride yeni bir bina insa edildigini paylasti. Ticaret binasina dönüstürülecek insaatlarin üst kisminda Esnaf Odalari yer alirken giris katin disa bakan ve avlu bölümünde birçok dükkânin bulunacagi projede Usak Belediyesi Zümra Kadin Toplulugu da el emegi ürünleriyle yer alacak.

Ekonomiye Can Katacak Proje Ilerliyor

Kentte ticari hacmin genislemesi ve yeni yatirimcilarin yer sorununu çözmek amaciyla baslatilan 3. Sanayi Sitesi’nde; otomotiv, tekstil, demir dograma, gida ve mobilya gibi sektörlerin hizmet verecegi bir alan yapilarak 876 adet isyerinin yani sira saglik ve egitim alanlari, idari tesisler, cami, kres ve yesil alan gibi sosyal donatilar da bulunacak. Süreçte somut adimlar atilacak noktaya geldiklerini paylasan Baskan Çakin, önümüzdeki yil itibariyle projenin hiz kazanacagina vurgu yapti.

Çarsi Usak Ile Usak Deger Bulacak

Usak Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Çarsi Usak’ta ayakkabicilar çarsisi, eski garaj ve Çarsamba Pazari yeni bir yüze kavusacak. Kent meydanlari, modern dükkanlar, yer alti otoparki gibi birçok unsuru barindiracak dev proje ile hem mülk sahipleri hem de Usak halki önemli bir kazanim yakalayacak. Konuyla ilgili ön protokol için yüzde 85’lik bir alan için olumlu geri dönüs bulundugunu ve devaminin da hizla geldigini kaydeden Çakin, “Usak’in sadece bugününü degil, yarinlarini da güzel kilmak için saglam adimlar atmak gerek. Sehrimiz için hayata geçirecegimiz projelerde kararli bir sekilde ilerleyecek; halkimiza kazanim saglayacak islere imza atmak üzere çalismaya devam edecegiz.” diye konustu.



Kayaagil Termalde Sona Yaklasildi

Kayaagil Termal Tesisi’nde Usak Belediyesi tarafindan detayli bir yenileme çalismasi baslatildigini hatirlatan Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Burada da artik çalismalar son asamasina yaklasiyor. Bastan asagi yeniledigimiz tesisi kisa süre içerisinde tekrar Usakli hemsehrilerimizin kullanimina sunmus olacagiz.” dedi.



Projelerde esnafin ve vatandaslarin daha güzel ortamlara kavusturulmasini hedeflediklerine vurgu yapan Baskan Çakin, “Sekerevleri Pazar Yeri’nde 7 bin metrekarelik alanin üstünü kapatarak daha rahat bir alisveris alani sunacagiz. Karaagaç Mahallesi’ne kazandiracagimiz Kapali Pazar Yeri ve Dügün Salonu ile hem pazar esnafimiza özel bir alan olusturacagiz hem de bulusmalarin sahnelenecegi yeni bir dügün salonu hayata geçecek.” dedi.



Çakin, Usak Belediyesi’nin 2022 yilinda ameliyathane, muayenehane ve eczane gibi donatilari da barindiran Geçici Hayvan Bakimevi insa ettigini sözlerine ekledi.

Bir hayirsever tarafindan yaptirilan ve su an hizmet vermeye baslayan Seydi Özmercan Yaya Üst Geçidi’nin de yakin zaman içerisinde resmi olarak açilacagi belirtildi.

Yeni Yil Yeni Projelerle Geliyor

2023 yilindan itibaren de birçok projenin hayata geçirileceginin altini çizen Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Sözünü verdigimiz ve projesini tamamladigimiz Dikilitas Millet Bahçesi için de kisa zaman içinde çalismaya baslayacagiz. Buranin ihalesi gerçeklestirildi.

Park alani içerisinde sosyal tesis de yer alacak. Kemalöz Mahallesi’nde yikilan ayakli su deposunun oldugu yere bir gençlik merkezi kazandirmak için ihaleye çikacagiz. Daha önce ihalesi iptal olan Atiksu Aritma Tesisimiz için de baslayan süreci yakindan takip ediyoruz. En kisa zaman içinde bunu da tamamlamak istiyoruz. Hükümetimizden, hemsehrilerimizden aldigimiz güçle birlikte yeni yilda da yogun bir sekilde çalisacagiz. Vatandaslarimiza söz verdigimiz gibi sehrimize deger katacak tüm projelerin arkasinda kararli bir sekilde durarak hizmet etmeye devam edecegiz.” diye konustu.



Usak’a kazandirilacak yeni stat için ihalenin önümüzdeki yilin ilk çeyreginde yapilmasini hedeflediklerini aktaran Çakin, ayrica çay kenari hattini da bisiklet ve yürüyüs yoluna dönüstürmek üzere çalismalarin baslatildigi paylasti. Çakin, kent merkezindeki Millet Bahçesi’nde de ihalenin gerçeklestirildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA