56 Yasindaki Ögretmen, Izledigi Haberden Etkilenerek Anadol Marka Otomobil Koleksiyonu Yapti

Büyükçekmece’de yasayan 56 yasindaki ögretmen Bahri Göktas, birkaç yil içerisinde hobi olarak topladigi Anadol marka araçlarin koleksiyonunu yapti. Bir tek Böcek modelli aracinin eksik oldugunu ifade eden Göktas, yakin zamanda onu da koleksiyonuna katmak istedigini söyledi.

56 Yasindaki Ögretmen, Izledigi Haberden Etkilenerek Anadol Marka Otomobil Koleksiyonu Yapti
5 yil önce yurtdisina eski model bir aracini götüren gurbetçi vatandasin haberini izleyerek etkilenen 56 yasindaki ögretmen Bahri Göktas, yerli üretim Anadol marka otomobilleri yeniden arastirmaya basladi.

Araçlari tek tek arastirip bulan Göktas, Anadol markali 10 araci bir araya getirdi. 2-3 yil içerisinde tüm araçlari toplayan Göktas, son olarak ise Anadol’un “Böcek” modelini ariyor. Araçlarin hepsinin çalisir durumda oldugunu söyleyen Bahri Göktas, kendisine gelen tekliflere ragmen satmayi düsünmüyor. Yol üzerinden geçen insanlarin ilgisini çektigini ve araçlarin yaninda fotograf çekildiklerini belirten Göktas, arabalari için bir sergi açmak istiyor.

“Hepsi çalisir durumda muayene sigorta var”

Koleksiyonuyla ilgili konusan, Bahri Göktas, “Bundan 5 yil önce aksam evde haberlere bakiyordum. Almanya’da çalisan Türk isçi buraya gelip Anadol ve Tofas araba aliyor. Bakimlarini yaptiriyor 1970’li yillarindaki sanatçilarin fotograflarini giydiriyor araca ve Almanya’ya götürüyor. Orada bu durum gündem olmus. Büyük reklam firmalari pesine düsmüs. Hatta bir anisini anlatiyor. Bir polis çeviriyor bu ne diye kendisine sorunca 50 yasinda araba diyor poliste git basimdan diyerek ceza kesmiyor. Benimde sonradan aklima geldi Anadol araba. Bir tane alayim dedim, ilk A2SL modelini aldim Ankara’dan. Sonra Maltepe’den aldim. Denizli’den aldim Artvin’den aldim. En son bir tane Anadol Böcek modelimiz eksik. Çok az üretildigi için kiymetli olmamis samanlikta orada burada çürümüs. Izmir’de bir tane Böcek bulmustum o da kismet olmadi. Fiyatlar uygun iken almistim. Hepsi çalisir durumda muayene sigorta var” dedi.



“Araçlarimi satmayi hiç düsünmedim”

Araçlarini sergilemek istedigini belirten Göktas, “Bir sergi düsünüyorum ama bu yakin alanlarindan birisinde. Gece gündüz gören herkes merak edip geliyor. Fotograf çektiriyor üstüne uzaniyor. Bir sürü kisi geliyor. Fotograf çekerken kaç para diye soran da oluyormus ama bizim para talep ettigimiz falan yok. Görebilirler inceleyebilirler hiç sorun degil. Satmayi düsünmedim hiç. Bu isin ticaretini düsünmedigimden fiyatta düsünmedim. Bizim görevli arkadasa sormuslar bunu satar mi falan diye. Satma gibi düsüncem yok. Türkiye’de üretilen arabalarla ilgili bir koleksiyon düsünüyorum. Su anda TOGG üretiliyor. Cumhurbaskanimizin öncülügünde devam ediyor. Önemli olan üretilmesi kimin ürettigi degil. Insallah bu ortaklik bozulmadan Türkiye’nin Türk mali olarak üretime devam edilmesini çok isterim” seklinde konustu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA