Yarin Erzincan'da 49 Bin Ögrenci Karne Alacak

Erzincan’da 2022-2023 egitim ögretim yilinin birinci döneminin sona ermesiyle 49 bin ögrenci karne alacak.

Yarin Erzincan'da 49 Bin Ögrenci Karne Alacak
2022 - 2023 egitim ögretim yilinin birinci döneminin sona ermesiyle birlikte Erzincan’da resmi ve özel olmak üzere 318 okulda, yaklasik 49 bin ögrenci ve 3 bin 477 yönetici ile ögretmenler yariyil tatiline baslayacak.

Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün yariyil tatil mesajinda su ifadeleri kullandi:

“Sevgili ögrenciler;

2022-2023 Egitim Ögretim Yili birinci dönem boyunca ortaya koydugunuz gayret ve çalismalarin sonucunda karnelerinizi aliyorsunuz. Karne heyecaniniza içtenlikle katiliyor, sizlerle birlikte ayni heyecani yasiyoruz. Notlariniz ne olursa olsun, umudunuzu, cesaretinizi, inancinizi ve kendinize olan güveninizi diri tutarak tatilinizi iyi geçirin. Basarinin yolu herkese açiktir, yeter ki siz hedefinizi dogru tespit edin ve ona göre planinizi yapin. Egitimde yenilige, gelisime ve dinlemeye her zaman açik olun. Düzenli, disiplinli ve planli çalisan insanlar, içinde bulunduklari sartlari degistirerek, mutlaka iyi bir yere gelecektir. Çalisma azminiz ve motivasyonunuz hiçbir zaman sönmesin. Kitaplar en iyi arkadasiniz olsun.

Kiymetli ögretmenler;

Erzincan maarif davasini omuzlayan 3477 meslektasimizin her birini "Basari Üretene Sehir Erzincan" parolasi ile 2022?2023 Egitim-Ögretim yilinin birinci döneminde göstermis oldugu özverili çalismalardan dolayi kutluyorum. Sahip oldugunuz bilgi birikimini, mesleki deneyiminiz ile en güzel sekilde gelecek nesillere aktardiginizi biliyorum. Toplumun gelecegi sizlerin elinde. Memleketin her noktasinda çocuklarimiza, gençlerimize vatan ve millet sevgisini veren ve onlari gelecege hazirlayan sizlersiniz. Süphesiz ki; gelecegimiz olan çocuklarimizin ve gençlerimizin yetismesinde en büyük pay size aittir.

Degerli veliler;

Çocuklarimizin sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sigmayacak kadar zenginlige sahip oldugunu unutmamaliyiz. Karne, çocugunuzun ne kadar zeki olup olmadiginin bir göstergesi degildir. Çocugun, egitim dönemi boyunca ögretilen konulari ne kadar ögrenip, ögrenemedigini gösterir. Karnelerde yer alan notlar yalniz ögrencilerin durumunu degil, genel olarak hepimizin egitimdeki çabalarini gösterir.

Yariyil tatili, ailece kaliteli zaman geçirmek için önemli bir firsattir. Tüm aile bireyleri ile yapilacak geziler, aktiviteler, akrabalar ile görüsmeler çocugun motivasyonunu arttiracaktir. Çocugunuza özel zamanlar olusturmak, anne baba olarak çocugunuz ile kurdugunuz bagi gelistirecek ve özgüveninde olumlu etkilerin görülmesine vesile olacaktir.

Bu duygu ve düsüncelerle; ülkemizi yarinlara tasiyacak olan sevgili ögrencilerimizi ve onlari hayata hazirlayan kiymetli yönetici ve ögretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu, huzurlu ve saglikli bir yariyil tatili geçirmelerini diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA