Türkiye Soguk Hava Dalgasina Hazirlanirken, Antalya'dan Kiskandiran Görüntüler

Türkiye’nin birçok bölgesinde soguk hava dalgasi etkisini gösterirken, hava sicakliginin 19 derece ölçüldügü Antalya’da yerli vatandaslar ve turistler, Bey Daglari’ndaki kar manzarasi esliginde denizin ve günesin tadini çikariyor.

Türkiye Soguk Hava Dalgasina Hazirlanirken, Antalya'dan Kiskandiran Görüntüler
Turizmin baskenti Antalya, kisin ortasinda da yazdan kalma günlerini aratmiyor. Hava sicakliginin 19 derece, deniz suyu sicakligini 18, nem oraninin ise yüzde 56 kaydedildigi kentte günesli havayi görenler, dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’ne geldi. Yerli vatandaslar ve bölgedeki turistler, geçtigimiz günlerde yagisinin etkili oldugu Bey Daglari’ndaki kar manzarasi esliginde günesli havada bol bol güneslendi, denizin de keyfini çikardi. Bazi turistlerse Akdeniz’in berrak sularinda kanoya binmeyi tercih etti. Denizin keyfini çikaranlarin arasinda yabanci bir turistin köpegi de yer aldi. Sahibiyle birlikte denize giren köpek, uzun süre sudan çikmak istemedi. Ocak ayi ve hafta içi olmasina karsin sahilde olusan görüntüler yaz aylarini aratmadi.

"Onlar montla, biz tisörtle"

Sahilde arkadasiyla güneslenen Yunus Türk, “Antalya her zaman böyle. Bir tarafina baktiginizda kar, bir tarafta deniz. Antalya’nin dogasinda bu var. Diger illerde herkes montla gezerken, biz tisörtle geziyoruz. Sahilde çogunlukla turistler var ve denize giriyorlar" diye konustu.

Kaynak: İHA