Tarihi Meydan Projesi Için DOKAP'tan 6 Milyon 750 Bin TL Hibe

Çorum Belediyesi tarafindan yürütülen “Tarihi Çorum Meydani” projesine Dogu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’ndan 6 milyon 750 bin TL’lik hibe verildi.

Tarihi Meydan Projesi Için DOKAP'tan 6 Milyon 750 Bin TL Hibe
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in seçim vaatleri arasinda yer alan tarihi meydan projesi ile ilgili çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Sehre gelen yerli ve yabanci turist sayisini arttirmak, sehre yeni bir çekim noktasi ve turizm güzergahi olusturmak ve sehri ziyaret edenlerin tarih ve kültür birikimini ve farkindaligini artirmak amaciyla hazirladiklari projenin tamamlandiginda Çorum halkinin, yerli ve yabanci ziyaretçilerin kaliteli zaman geçirebilecegi nezih bir meydan olusturacaklarini vurgulayan Baskan Asgin, Çorum’da tarihi yeniden yazdiklarini kaydetti.

Proje ile birlikte yapilacak olan altyapi iyilestirmeleri çerçevesinde tarihi kimlige uygun zemin dösemeleri, oturma banklari gibi dinlenme ihtiyaci eksikliklerini gidereceklerini ifade eden Baskan Asgin, “Alanin konseptine uygun özel tasarim oturma ve dinlenme alanlari olusturacagiz. Yogunlugu karsilayabilecek sayida ve çesitte eklemeler ve tarihi dokuya uygun aydinlatmalar yapacagiz. Bölgedeki düzenlemelerle alan üzerindeki yapilarin bir bütünlük içerisinde tarihten gelen tüm yasam izlerini gelecek kusaklara aktaracak ve kültürel yasama iliskin özellikleri sehrin ve bölgenin turizmine kazandirmis olacagiz. Tarihi bina ve eserlerin bulundugu güzergahtayapacagimiz yürüyüs yolu, tretuar düzenlemeleri, isiklandirmalar ve eklenecek kent mobilyalari ile tarihi dokuya uygun hale getirecegiz.” seklinde konustu.

Baskan Asgin, toplam maliyeti 9 milyon 640 bin TL olan Tarihi Kültür Yolu Altyapi Iyilestirme Projesi’nin yüzde 70’lik kismina tekabül eden 6 milyon 750 bin TL tutarinin DOKAP’tan alinan hibe ile karsilanacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA