Taksiciye Para Ödemeden Kaçan Müsteri Kamerada

Gaziosmanpasa’da ayni gün içerisinde 2 kere bindigi taksiden gidecegi yere yakin mesafede inen müsteri, parasi olmadigi için evden alacagini söyleyerek sokak arasindan kaçarak uzaklasti. Müsterinin o anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Taksiciye Para Ödemeden Kaçan Müsteri Kamerada
Olay dün 11.30 siralarinda Gaziosmanpasa Küçükköy’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; bir kisi, bindigi taksiden gidecegi yakin bir noktada inmek istedi. Taksi soförüne cebinde para olmadigini ve evinden alip getirecegini söyleyen kisi, bir binanin zillerine rastgele basti. Bastigi zillere cevap verilmeyince bekliyormus gibi yapip taksi soförünü oyaladi. Parayi ödememek için taksi soförünün dalgin anini bekleyen müsteri, apartmanin yanindaki aradan kaçarak uzaklasti. Ayni gün içerisinde 2 defa ayni yöntemi kullanarak taksicileri dolandiran süphelinin o anlari güvenlik kamerasina saniye saniye kaydedildi.

“Oyalama taktigi yaparlarsa bilin ki taksiciyi dolandirmaya çalisiyorlar”

Taksi soförlerinin bu tür dolandiricilara karsi dikkatli olmalari gerektigini söyleyen taksi soförü Ahmet Uzan, “Vatandas taksiyi çevirip herhangi bir yere geliyorlar. Taksiciye ‘Paramiz yok, evden alacagim’ diyorlar. Kapi zillerine basiyorlar eger cevap veren olursa ‘yanlislikla bastik’ diyorlar. Eger cevap veren olmazsa evin bos oldugunu söyleyerek taksiciyi oyalamaya çalisiyorlar. Taksicinin dalgin anini bulurlarsa kaçiyorlar. Apartmanlarda kesif yaptiklari yerde cevap veren olmazsa oranin bos oldugunu anlayip hirsizlik yapmaya gidiyorlar. Bizim arkadasimizin basina böyle bir olay geldi. Baska arkadaslarin basina gelmesin diye sagda solda bu olayi anlatiyoruz. Müsteri ‘üzerimde para yok, eve gidince alacagim’ derlerse uyanik olmalari lazim. Oyalama taktigi yaparlarsa bilin ki kesif yapiyorlar, taksiciyi dolandirmaya çalisiyorlar. Insanlik hali cebinde parasi olmaz, evinden almak zorunda kalir. Basimiza böyle bir olay geldiginden taksiciye emanet birakmalari lazim. Eger birakmazlarsa o isten süphelensinler” seklinde konustu.

O anlar kamerada

Müsteri, taksiden indikten sonra binanin zilini basar gibi yapip bekliyor. Taksicinin dalgin anini bekleyen sahtekar binanin yanindaki aradan kaçarak uzaklasiyor.
Kaynak: İHA