Nigde'de Asfalt Ve Parke Tasi Rekoru

2022 yilinda Nigde Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tüm zamanlarin rekorunu kirarak 146 bin metrekare parke ve 52 bin metretül bordür dösedi. Nigde Belediyesi, son yillarda yapmis oldugu yatirimlarla sehrin yol ve kaldirimlarini Avrupa kentlerinin düzeyine getirdi.

Nigde'de Asfalt Ve Parke Tasi Rekoru
2022 yilinda il genelinde 37 bin 416 ton atilirken Amas mevkiinde ise 11 bin 300 ton asfalt atilarak bu yil içinde 50 bin ton sicak asfalt atilmis oldu. Belediyenin 2019-2022 yillari arasinda yaptigi asfalt, parke tas ve tretuvar yatirimlari sayesinde Nigde altyapi bakimindan Avrupa kentlerinden farksiz bir görünüm kazandi. Yol ve kaldirimlarin onarim ve bakimi araliksiz olarak sürdürülürken, sehrin birçok noktasinda asfalt ve yol çalismasi yapildi. Nigde Belediye Baskani Emrah Özdemir; “Sehrimizin tarihinde bu yil dösedigimiz parkelerle yeni bir rekora imza attik, buradan tüm çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyorum, insallah sehrimizi en güzel yerlere getirecegiz” ifadelerini kullandi.

Yeni yollar ve kavsaklar

Nigde Belediyesi tarafindan büyüyen sehrin ihtiyaçlari gözetilerek yeni yollar ve yeni kavsaklar açildi. “Göreve geldigimizden bu zamana kadar yepyeni yollar ve kavsaklarla sehrimizin dört yanini en güzel sekilde imar ediyoruz“ diyen Belediye Baskani Emrah Özdemir; “Yeni yollar ve kavsaklarla sehrimizin dört yaninda ulasimi rahatlatacak projelerimizi uyguluyoruz" dedi.

Bor yoluna alternatif olacak ve hafif rayli sistemin altyapisini olusturacak olan 35 metrelik yol çalismasinin devam ettigini ifade eden Baskan Özdemir; “Hem yeni kavsaklarla hem yeni yollarla hem de üst ve altgeçitlerimizle sehrimizi en güzel sekilde donatmaya devam ediyoruz” dedi.

Nigde Belediyesi, DITAS üst geçidi ile Patates Arastirma Enstitüsü’nün arkasindaki yola alternatif 18 metrelik yeni bir yolu sehrin hizmetine sunarken ayni zamanda eski yolun asfaltini da yenileyerek burada çevre ve kaldirim düzenlemesi yapti. Altyapi ve üstyapi çalismalarini hiz kesmeden sürdüren Nigde Belediyesi, gelisen dönüsen ve büyüyen sehrin ihtiyaçlari dogrultusunda yeni yollar açmaya ve mevcut yollarin trafik yükünü azaltmaya çalisirken diger taraftan da eski yollari yenileyerek buralarin çevre düzenlemesini yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Nigde’nin önemli baglanti noktalarindan birisi olan Ditas üst geçidi ile Efendibey Mahallesi’ni birbirine baglayan yola paralel yeni bir yolu hizmete kazandirdi. Eski yolun ise asfaltini ve kaldirimlarini yenileyerek bu bölgenin uzun vadede yol problemini çözmüs oldu.

Üste geçitler ve altarnatif yollar

Göreve geldiklerinden bu zamana kadar sehrin birçok noktasina yeni yollar ve üstgeçitleri kazandirdiklarini söyleyen Belediye Baskani Emrah Özdemir; “Sehrimizde uzun yillardir gündeme getirilen ve bir türlü yapimlari gerçeklestirilmeyen tren yolu üst geçitlerini insa ettik. Bir alt geçit ve üç üst geçit projeleriyle sehrimizin kanayan yarasi olan ve her yil birçok vatandasimizin ölümüne sebep olan demir yolu geçis sorununu çözüme kavusturduk. Nigde’nin önemli akslarindan birisi olan Eski Kayseri Yolu ile Nigde Evleri’ni ve Efendibey Mahallesi’ni birbirine baglayan Ditas Kavsagi tren yolu üst geçidinin ardindan, Devlet Bahçeli Çevre Yolu tren yolu üstgeçidini açtik. Sonrasinda Il Özel Idaresi önü ile Sehirler Arasi Otobüs Terminaline giden yolu kapsayan, demiryolu üst geçidi ile trafik yogunlugunu azaltip güvenligi artiracak olan Özel Idare Kavsagi Üst geçidini de hizmete soktuk. Yeni Sanayi Sitesi, Mobilyacilar Kooperatifi, Gida Toptancilari, Kamyon Garaji ve Yeni Sanayi Sitesi ile Ata Sanayi Sitesini alt geçitle birbirine baglayan ve Ata Sanayi ile Yeni Sanayi Sitesi arasindaki trafik akisini düzenleyen alt geçit çalismasini yaptik, amacimiz kalici eserler birakmaktir" ifadelerini kullandi. Ekiplerin gittikleri noktalarda koordineli çalistiklarini söyleyen Belediye Baskani Emrah Özdemir; “Bizim için senkronize olmak, birlikte hareket etmek olmazsa olmazlarimizdandir. Arkadaslarimiz bir noktaya girdikleri zaman bütüncül bir sekilde meseleyi ele aliyorlar. Evet, ekiplerimiz çogu noktada altyapi ve üstyapi hizmetlerini uzun yillar boyunca hizmet verecek sekilde yenilediler ve yenilemeye devam ediyorlar” dedi.

Kaynak: İHA