Mustafakemalpasa'da Açik Lise Mezunlari Diplomalarini Aldi

Mustafakemalpasa Ismail Hakki Senpamukçu Halk Egitim Merkezi’nde (HEM), Açik Ögretim Lisesi egitimlerini basariyla tamamlayan mezunlara diplomalari verildi.

Mustafakemalpasa'da Açik Lise Mezunlari Diplomalarini Aldi
Ortaokulun ardindan liseyi de HEM’de tamamlayan Suzan Kara (60) ve Hafize Çelik Çandar (62), yillar sonra diploma almanin sevincini yasadi. Azimleriyle takdir toplayan mezunlar, lise diplomalarini Milli Egitim Müdürü Veysel Çalik’in elinden aldi.

Mustafakemalpasa Ismail Hakki Senpamukçu HEM’de, Açik Ögretim Lisesi ((AÖL) egitimlerini tamamlayan 2022 Yili’nin 1’inci Dönem mezunlari için diploma töreni gerçeklestirdi.

1302’si açik lise, 412’si ise açik ortaokul olmak üzere bu yil 1714 ögrencinin egitim gördügü HEM’in Hamidiye Mahallesi’ndeki merkez binasinda düzenlenen törende, 3 çocuk 6 torun sahibi 60 yasindaki Suzan Kara ile 2 çocuk 3 torun sahibi 62 yasindaki Hafize Çelik Çandar’da diploma heyecani yasadi.

Törene katilan Mustafakemalpasa Milli Egitim Müdürü Veysel Çalik, yillar sonra gelen mezuniyetle büyük sevinç yasayan ögrencilerin mutluluguna ortak oldu. Çalik, HEM Müdürü Zafer Göllü’nün de hazir bulundugu programda ögrencileri tebrik ederek, diplomalarini takdim etti.

Hedefi üniversite

60 yasinda lise diplomasina kavusan Suzan Kara; “3 çocugum ve 6 torunum var. Gençligimde okumaya imkân bulamadigim için egitimim yarim kaldi. Açik ögretim hizmeti ile önce ortaokulu daha sonra da liseyi bitirerek 3,5 yilda mezun oldum. Simdi hedefim üniversiteyi bitirmek” dedi.

Diger mezun ögrenci Hafize Çelik Çandar ise egitimin önemine dikkat çekerek; “62 yasindayim. 2 çocugum ve 3 torunum var. 4 yil içerisinde hem ortaokulu hem de liseyi bitirerek diplomami aldim. Çok mutluyum. Okumanin yasi yoktur. Egitimime devam edecegim” diye konustu.

Törenin ardindan Halk Egitimi Merkezi’ndeki Kâgit Rölyef Kursu’nda yapilan eserlerin bulundugu sergiyi gezen Milli Egitim Müdürü Veysel Çalik’a kâgit-rölyef sanati hakkinda bilgi verildi.

Egitici Türkan Bahçeci; “Rölyef, farkli boyutlardaki kâgitlarin kabartilip inceltilmesiyle olusturulan bir tür kâgit kabartma sanatidir. Tarihi yapilar ya da insan figürlerinin, özel kâgitlar kullanilarak tablolara 3 boyutlu halde yerlestirilmesidir” dedi.

Veysel Çalik, Egitmen Türkan Bahçeci ve kursiyerleri çalismalarindan dolayi tebrik etti.
Kaynak: İHA