Kremlin Açiklamasi 'Ukrayna Taleplerimizi Ne Kadar Erken Kabul Ederse Çatisma O Kadar Çabuk Sona Erebilir'

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "Ukrayna taleplerimizi ne kadar erken kabul ederse çatisma o kadar çabuk sona erebilir" dedi.

Kremlin Açiklamasi 'Ukrayna Taleplerimizi Ne Kadar Erken Kabul Ederse Çatisma O Kadar Çabuk Sona Erebilir'
Rusya- Ukrayna savasi devam ederken, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov’dan yeni açiklamalar geldi. Peskov, savasin bitmesinin Ukrayna’nin Rusya’nin taleplerini kabul etmesine bagli oldugunu ve Rusya’nin hedeflerine ulasacagini söyleyerek, "Ukrayna, Rusya’nin öyle ya da böyle yerine getirilecek taleplerini karsilamaya hazir oldugunu ne kadar çabuk gösterirse her sey o kadar çabuk sona erer ve Ukrayna halki, Kiev’deki rejimin baslattigi bu trajediden sonra o kadar çabuk toparlanmaya baslayabilir" ifadelerini kullandi.

Peskov, Bati’nin Ukrayna’ya sagladigi silah sevkiyatina iliskin Ukrayna’ya Rusya’yi vurabilecek daha fazla silah verilmesi durumunda Ukrayna’da gerilimin daha da artacagi konusunda uyarida bulundu. Peskov Bati’nin tutumunun tehlikeli oldugunu söyleyerek, "Bati’nin Ukrayna’ya silah sevkiyati potansiyel olarak bu son derece tehlikeli. Çatismayi tamamen yeni bir düzeye tasimak anlamina gelecek ve bu da elbette Avrupa güvenligi açisindan iyiye isaret etmeyecektir" dedi.

Kaynak: İHA