Kazanci Bedih Mezari Basinda Anildi

Sanliurfa’da 19 yil önce sobadan sizan karbonmonoksit gazindan zehirlenerek hayatini kaybeden Kazanci Bedih ismiyle taninan ünlü gazelhan Bedih Yoluk, ölüm yil dönümünde mezari basinda anildi.

Kazanci Bedih Mezari Basinda Anildi
Kazanci Bedih’in Bediüzzaman Aile Mezarligindaki kabri basinda düzenlenen anma töreninde Kur’an-i Kerim okundu, dua edildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Kazanci Bedih’i vefatinin 19’uncu yilinda rahmetle andi. Beyazgül, "Üstadimizin vefatinin 19’uncu yilinda mezari basinda kendisini andik. Oglu ve bir kisim sevenleri ile beraberiz. Burada bütün sevenlerine selam ediyoruz. Çiçeklerimizi onun sevenleri adina mezarina biraktik. Gerçekten isi temiz, yüregi temiz, sesi temiz Urfa’nin önemli bir degeri Kazanci Bedih, mütevazi bir insandi. Hatiramizda söyle kalmis. Hala kazanin basinda isini yapan, hoyratini söyleyen Urfa’nin önemli bir degeridir. Farkli bir ses, farkli bir sanatçi, bugün yine andik, Allah insallah bu gibi sanatçilarimizin, degerlerimizin sayisini artirir. Tekrar tüm Urfa’mizin basi sag olsun. Allah mekanini cennet eylesin" dedi.

Kazanci Bedih’in oglu Naci Yoluk, babasinin ölüm yil dönümünde mezari basinda düzenlenen anma törenine katilan Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, dair baskanlarina ve sevenlerine tesekkür etti. Yoluk, bu tür anmalarin kendisini ve ailesini mutlu ettigini söyledi.



Anma programina katilan Sanliurfali sanatçi Mehmet Ziya Demirbas ise “Ilk önce üstat Kazanci Bedih’i rahmetle, minnetle aniyoruz. Vefatinin 19’uncu seneyi devriyesinde kabri basinda dostlariyla birlikte bizler de bulunduk. Allah gani gani rahmet eylesin, mekani cennet olsun. Bizim için çok önemli bir üstat Urfa’mizin gazelleri, Urfa’mizin hoyratlariyla gençlere yön, gençlere isik veren bir sanatçimizdi. Çok sey ögrendik, çok sey ögreniyoruz. Gençlere de bunlari asilamaya çalisiyoruz. Bizim için çok büyük bir kayipti. Allah tekrar mekani cennet eylesin" diye konustu.

Bedih Yoluk ve esi Fatma Yoluk, 19 Ocak 2004’de Balikligöl yakinlarindaki evlerinde sobadan sizan karbonmonoksit gazindan zehirlenerek hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA