Karatay Belediyesi'nden 24 Bin Metrekarelik Alanda Yesillendirme Çalismasi

Yesil alan, park ve bahçe çalismalariyla vatandaslar için yeni yasam alanlari olusturan Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, Hamzaoglu Mahallesi’ne yeni bir park kazandiriyor.

Karatay Belediyesi'nden 24 Bin Metrekarelik Alanda Yesillendirme Çalismasi
Karatay Belediyesi; ilçeye yeni bir park daha kazandirdi. Bu çerçevede, Hamzaoglu Mahallesi’nde 12 bin metrekarelik 1’nci etap çalismalari tamamlanan park, Dogus Parki ile bütünlesti. Böylece bölgede 24 bin metrekarelik bir yesil hat olusturuldu. Karatay’daki yesil kusaklara bir yenisini daha eklediklerini ifade eden Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca; ilçeyi yesil alanlarla donattiklarini söyledi.

Hamzaoglu Mahallesi’nde 1’nci etap çalismalari tamamlanan park hakkinda bilgi veren Baskan Hasan Kilca, “Ilçemizin dört bir tarafini yeni nesil park alanlariyla donatiyoruz. Ferah, temiz ve düzenli yasam alanlarimizin sayisini artirmak için baslattigimiz hizmet seferberligimiz devam ediyor. Yeni parklarimizi hizmete sunarken diger taraftan mevcut park ve yesil alanlarimizin eksikliklerini gidererek mahallelerimizdeki yasam seviyesini daha nitelikli hale getiriyoruz. Hamzaoglu Mahallemizde böyle bir parka ihtiyaç vardi. Bizler de mahalle muhtarimiz ve mahalle sakinlerimizle istisare ederek gerekli planlamalari yaptik ve parkimizin yapimina basladik. 12 bin metrekarelik 1. etap çalismalarini tamamlandigimiz Hamzaoglu Parkimiz, 2021 yilinda tamamladigimiz Dogus Parki ile bütünlesiyor. Dolayisiyla bu bölgemizde su anda 24 bin metrekarelik bir yesil hat olustu. Yeni parklarimizdaki yesil alanlar ve oturma alanlariyla bölgemiz daha ferah ve güzel bir görüntüye kavusmus oldu” dedi.

Kaynak: İHA