Istanbul- Izmir Otoyolu TEKNOSAB Kavsagi Yapim Çalismalari Basladi

Istanbul Izmir otoyoluna insa edilecek Teknoloji Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) Kavsagi’nda yapim çalismalari basliyor. Kavsak, hem Istanbul-Bursa-Izmir Otoyolu’na, hem de D200 Karayolu olarak kabul edilen Izmir Yolu’na baglaniyor.

Istanbul- Izmir Otoyolu TEKNOSAB Kavsagi Yapim Çalismalari Basladi
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan beraberindekilerle, Türkiye’nin sayili OSB’lerinden biri olacak TEKNOSAB’a yapilan yol çalismalarini yerinde inceledi.

Proje ile ilgili yetkiler tarafindan yapilan açiklamada, “Bursa Karacabey ayrimi Zeytinbagi il yolu projesi çerçevesinde, Gebze-Orhangazi-Izmir otoyoluna baglanti yolu kavsagi projemiz var. Bulundugumuz bölüm il yolu kavsagina baglanti yapilan bölüm. Suanda kavsagin menfez ve köprüsünün çalismalarina baslandi. Otoyol baglanti kavsagi için de zemin iyilestirme çalismalari yapiyoruz. Toplam projemiz 10,5 kilometre. Bursa- Izmir devlet yolundan basliyor. Biz su anda projenin 7’nci ve 8’nci kilometresinde çalisiyoruz” denildi.

Yolun medeniyet olduguna vurgu yapan Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, “ Güzellikler sehri Karacabey’imiz birçok yatirimin merkezi oldugu gibi, ulastirma yatirimlari anlaminda da stratejik bir konumda olmasindan dolayi merkez haline gelmis durumda. Daha önce Cumhurbaskanimizin talimatiyla gerçeklestirilen Istanbul - Izmir otoyolu bölgemizden geçmekte ve girisi-çikisi Karacabey’imizden olmasi dolayisiyla Karacabey’imize ayri bir deger katmakta. Hizli tren, hem yük istasyonu hem de Taslik’ta bulunacak yolcu istasyonu ile Karacabey’imizin tarihinde belki de aldigi en büyük devasa bir yatirim olarak ön plana çikmakta. Bu yatirimlar gerçeklestirilirken diger taraftan Karacabey’imizin Taspinar Mahallesi’nde, 8 bin dönümlük alanda yeni nesil Organize Sanayi Bölgesi, Cumhurbaskanimizin himayesinde olmakla birlikte Bursa Sanayi Ticaret Odasi’nin önderliginde yaklasik 50 bin kisiye istihdam saglayacak olmasiyla, devasa bir proje olarak gerçeklesiyor. Istanbul- Izmir otoyoluna, buradaki mamüllerin rahat bir sekilde çikisini saglamak amaciyla trompet kavsak yapiliyor. Karacabey ve Bursa’mizda girisi ve çikisi olan Istanbul - Izmir otoyoluna ilave olarak bu bölgeye trompet kavsak yapilmasiyla bizim bölgemizin cazibesi daha da artacak. Ayni zamanda bölgemize vatandaslarimizin gelmesi de daha rahat olacak. Yenikaraagaç kirsal mahallemizden girisi olan bölge, yani Zeytinbagi - Mudanya arasindaki yol gidis-gelis 2’ser seritten 4 seride çikacak. En kisa zamanda hizmete girecek. Biz, yol medeniyettir diyoruz. Hem karayollarinin otoyollarinin hem de hizli trenin bölgemizden geçecek olmasi, Karacabey’in ekonomik, sosyal basta olmak üzere her yönden büyümesini saglayacak. Ayni zamanda, “Büyük Karacabey, Güçlü Karacabey” felsefesi ile çiktigimiz yolun en önemli kilometre taslarindan biri olacak. Bu devasa ve stratejik ulasim yatirimlarinin talimatini veren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Ulastirma Bakanimiz Adil Karaismailoglu’na, Karayollari Genel Müdürü Abdulkadir Uraloglu’na, emegi geçen herkes tüm Karacabeyliler adina tesekkürlerini sunuyor, kolayliklari diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA