'ISKUR Kazim' Milletvekilligi Yolunda

Izmir’de yasayan 35 yasindaki Kazim Yevimli, binlerce is arayani kendi çabalariyla çesitli islere yerlestirdi. Ise ihtiyaci olanlarin özgeçmislerini alarak uygun islere yönlendiren, çevresinde “ISKUR Kazim” olarak anilan Yevimli, milletvekili aday adayligi için de kollari sivadi.

'ISKUR Kazim' Milletvekilligi Yolunda
Izmir’de bir ilçe belediyesinde güvenlik görevlisi görevini yürütürken, çesitli sivil toplum kurulusu ve dernek üyelikleri nedeniyle sik sik saha çalismalarina katilan 35 yasindaki Kazim Yevimli, 9 yil önce tek kisilik istihdam hareketi baslatti. Is arayanlarin özgeçmislerini alarak uygun islere yönlendiren ve binlerce kisinin çalisma hayatina girmesini saglayan Yevimli, çevresinde "ISKUR Kazim" olarak aniliyor. Istihdam hareketini ticari amaçli degil tamamen gönüllü yaptigini belirten Yevimli, simdi de milletvekili adayi olmak için çalismalarina basladi.



"9 yilda yaklasik 10 bin kisi ise girdi"

Zor bir çocukluk ve gençlik geçirdigini, yasadigi sikintilari kimsenin yasamamasi için çalistigini söyleyen Yevimli, "9 yil önce bir istihdam hareketi baslattim. Isverenle isçi arasinda bir bag kurmak istedim. Mensubu oldugum partinin çalismalari, dernek ve sivil toplum kuruluslari üyeliklerim nedeniyle zaten insanlarla her zaman iç içeydim. Dolayisiyla nerede kimin ise ihtiyaci var biliyordum. Dogru kisiyi dogru ise yönlendirme isi 5-10 kisiyle basladi.

Bana özgeçmislerini yollayan kisileri önce kategoriler halinde ayirdim, kim hangi ise uygunsa onun özgeçmisini isverene götürdüm. Bu sayede 9 yilda yaklasik 10 bin kisi ise girdi. Böylelikle büyük bir aile olduk. Bu ise tek basima basladim ama zamanla bana bu konuda destek veren insanlarla birlikte bir ekip haline geldik. Ise kazandirdigimiz insanlar da zaman zaman bize destek oluyor. Böylelikle baska insanlarin ise girmelerine vesile olduk" dedi.



"Türkiye geneline yaymak istiyorum"

Gönüllü olarak çalistigini ifade eden Yevimli, "Bu isi yaparken bir kurus bile kendime almadim. Aksam basimi yastiga huzurlu bir sekilde koymak en büyük kazancim. Unutamadigim çok ani var. Bir gün maddi anlamda kötü durumda olan, anne ve babasini kaydetmis birini ise yönlendirdik. Kendisi ise girdi, durumunu düzeltti ve ayni isyerindeki bir kadinla evlendigini, çocuk beklediklerini ögrendim. Bundan daha güzel bir servet, mutluluk yok. Ne kadar dogru bir is yaptigimi daha iyi anladim. Önümüzdeki seçimlerde milletvekili aday adayi olacagim ve bu istihdam hareketini Türkiye geneline yaymak istiyorum. Benim parlamentoya girmemi saha da istiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi çatisi altina girdigim zaman gençlere her zaman yardimci olmaya devam edecegim. Insanlar bana ‘Bu isten kazancin yok, emegin bosa gidiyor’ diyordu ama bunu dikkate almadim ve istihdam hareketine devam ettim. Çevremde bana ‘ISKUR Kazim’ diyorlardi. Simdi milletvekilligi aday adayligi sürecine girdigim için ‘Vekilim’ demeye basladilar" diye konustu.

Kaynak: İHA