Güven Tazeleyen Faruk Alpaslan, 'Van Esnafina 361 Milyon Lira Kaynak Aktardik'

S.S. Hizir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Faruk Alpaslan, yapilan 8’inci Olagan Genel Kurul’da yeniden baskanliga seçilerek güven tazeledi.

Güven Tazeleyen Faruk Alpaslan, 'Van Esnafina 361 Milyon Lira Kaynak Aktardik'
Olagan Genel Kurul toplantisinda yeniden baskanliga seçilen Faruk Alpaslan, S.S. Hizir Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kurduklari günden bu yana 2 binin üzerinde esnafa destek olduguna dikkat çekti. 2014 yilindan bu yana Van esnafina 361 milyon lira kaynak aktararak destek olduklarini ifade eden Baskan Faruk Alpaslan, “Hem esnafimiza dar gününde destek olduk, hem de salgin hastalik ve sonrasinda yasanan ekonomik krizde Van’in ekonomisinin ayakta kalmasi için büyük çaba harcadik” dedi.



“Kooperatifi Van’a ve esnafimiza daha çok kaynak getirmek için kurduk”

Esnaf ve sanatkârin her zaman yaninda olmayi aile gelenegi olarak sürdürdüklerini ifade eden Baskan Alpaslan, “Sehrimizin ekonomisinde lokomotif görevi gören esnaf ve sanatkarlarimiza destek olmak benim ve ailemin her zaman birinci önceligi olmustur. Bu nedenle 2014 yilinda kooperatifi kurdugumuz dönemde Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi Baskanligi görevlerini de yapiyordum. Diger illerde olan kooperatiflerin sayisi ile Van’i kiyasladigimizda, ilimizde kooperatif sayimiz onlara göre daha azdi. Kooperatif sayisinin artmasi demek Van’a gelen plasman ve kredi desteginin artmasi demektir. Bizler esnafimiza daha fazla destek olabilme duygusu ile ihtiyaç duyulan kooperatifimizi 2014 yilinda kurduk” dedi.



“Van esnafimiza 361 milyon lira kaynak kullandirdik”

Kuruldugu günden bu yana adim adim nasil büyüdüklerini, esnafa ne kadar destek olduklarinin altini çizen Alpaslan, “Van esnafimizin ihtiyaci olan destegi nasil adim adim büyüyerek verdigimizi, bu gurur tablomuzu sizlerle rakamlar üzerinden paylasmak istiyorum. 2015 yilinda 1 milyon 455 bin lira, 2016 yilinda 2 milyon 430 bin lira, 2016 yilinda, 2017 yilinda 12 milyon 703 bin lira, 2018 yilinda 24 milyon 647 bin lira, 2019 yilinda 43 milyon 258 bin lira, 2020 yilinda 49 milyon 241 bin lira, 76 milyon 544 bin lira, 150 milyon 501 bin lira olmak üzere toplamda devletimizden 250 milyon lira plasman aldik, ancak geri dönüsümlerle birlikte 361 milyon lira kaynagi esnafimizin hizmetine sunduk, dar zamaninda yaninda nefes olduk” diye konustu.



“Ilimizin ve esnafimizin ekonomisini ayaga kaldirmak için çalistik”

Dünya ile birlikte ülkenin yasadigi salgin hastalik dönemleri ve ardindan gelen büyük ekonomik krizlerde esnafin her zaman yaninda olduklarini söyleyen Alpaslan, “Bu kaynagi ne kadar çok ve çabuk getirebilirsek esnafimiz o kadar rahat nefes alacak ve ilimizin ekonomisi o kadar çabuk ayaga kalkacak ve gelisecek duygusu ile çalistik. Insallah daha güzel ve basarili çalismalarda bir araya gelelim. Ancak bizim esnaf ve sanatkarimiz sicilini bozmasin, kredi taksitlerini zamaninda yatirsin, geri dönüslerin zamaninda olmasi bizim kredi verme oranimizi arttiriyor. Bu hem sizin sicilinizin bozulmasini önleyecek, hem de ihtiyaci olan esnafimizin da faydalanmasini, kredi limitlerimizin artmasina vesile olmasi nedeniyle bizim için de çok önemli. Bu çalismalarimiza ve taleplerimize her zaman olumlu destek olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Ticaret Bakanimiza, Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’a, TESKOMB Genel Baskanimiz Abdulkadir Akgül’e, Bölge Birligi Baskanimiz Erdal Toktamis ve yönetimine, Halk Bankasi Sube Müdürü Cengiz Baris Gazioglu’na, kooperatif yönetim kurulumuza ve çalisanlarimiza huzurlarinizda sizler adina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Yetkili kurullarda kimler görev aldi?

Yapilan 8. Olagan Genel Kurul’da Faruk Alpaslan güven tazeleyerek yeniden baskanliga seçilirken yetkili kurullar su isimlerden olustu;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri;

Faruk Alpaslan, Süleyman Tugrul, Veysel Koç, Emre Aysan, Burhan Baykin

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Musa Alici, Recep Samanci, Turan Teke, Naif Sigva, Izzet Sadikoglu

Denetim Kurul Asil Üyeleri

Savas Katilmis, Nurgül Erdem

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Zafer Tayfur , Vedat Abukan

Üst Birlik Asil Temcilileri

Faruk Alpaslan, Süleyman Tugrul, Veysel Koç, Emre Aysan, Burhan Baykin

Üst Birlik Yedek Temsilcileri

Musa Alici, Recep Samanci, Turan Teke, Naif Sigva, Izzet Sadikoglu
Kaynak: İHA