Esnaf Kefalette Çataldere Güven Tazeledi

Bin 655 üyesi bulunan S.S. Alasehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin tek listeyle gerçeklesen Seçimli Olagan Genel Kurulu’nda baskanlik görevini sürdüren Fatih Çataldere, bin 300 üyenin oy birligi ile yeniden baskanliga seçildi.

Esnaf Kefalette Çataldere Güven Tazeledi
Alasehir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli olagan kongresinde baskanliga yeniden Fatih Çataldere seçildi. Kongrenin divan baskanligini Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Recep Çinar yaparken kooperatif ortaklari kongreye büyük ilgi gösterdi. 2022 yilinda kooperatife 258 yeni ortak girisinin yapildigi, 76 üyenin ise istek ve is birakma nedeniyle üyelikten ayrildigi bildirildi.

Ortaklarin yogun katilim gösterdigi kongrede yönetim ve denetim kurullarinin faaliyet ve çalisma raporlari okunarak ortaklar tarafindan onaylandi. Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri listesi açiklanarak ortaklar tarafindan onaylandi. Yapilan oylamada Fatih Çataldere, Süleyman Kalbur, Sinan Cicioglu, Emin Gündüz ve Mehmet Ertürk’ten olusan yönetim kurulu, kongreye katilan bin 300 üyenin oylariyla yeniden göreve getirildi.

Ismail Gürcan ve Hasan Tuzlak ise denetim kurulunda yer aldi.

Ana sözlesme degisikligi nedeniyle seçime gidildi

Divan Baskani Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Recep Çinar, genel kurulun Alasehir esnaf ve sanatkarina, hayirlar getirmesini temenni etti. Çinar, “2021 yilinda genel kurul yapmistiniz. Bakanligimizin yaptigi ana sözlesmedeki degisikle seçimleri 3 yilda degil 4 yilda bir yapilacak. Yani 4 yilligina seçimler olacak. 2025 yilinda bir mali kongre, 2027’de de seçimli kongre yapilacak. Yapilan kongremizin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Hayatini kaybeden esnaf ve sanatkarlarimizi rahmetle aniyorum.” dedi.



"932 ortak kredi kullandi"

"Bin 615 ortagimiz var. Bu gün bin 300 üyemiz kongreye katilarak birbirimize ne kadar saygi ve sevgi ile bagli oldugumuzu gösterdi. Bu güne kadar islerimizi hep biz olarak yaptik. Bundan böylede biz yok, biz variz." diyerek tesekkür konusmasina baslayan ve üyelerin oylariyla yeniden baskanliga seçilen Fatih Çataldere, "Iyi ve kötü günlerinizde hep yaninizda olduk. Olmaya da devam edecegiz. Bu kongre Ahilik kültürünün bir göstergesidir. Hepinize sahsima ve yönetime duydugunuz güven için tesekkür ediyorum" diye konustu.

Yaklasik 300 milyon TL’lik bir plasmana ulastiklarini ifade eden Çataldere, "Kapimizdan giren her bir ortagimizi bagrimiza bastik, ikramda bulunup sorunlarini dinledik ve çözüm ürettik. Sifira yakin bir takip oranimiz var. Ödemelerinize gösterdiginiz duyarlilik için de ayrica tesekkür ediyorum. 2022 yilinda 932 ortagimiza 200 milyon TL’lik kredi kullandirdik. Bunun bir kismini hazine destegiyle sagladik." dedi.



Eski yönetici ve çalisanlara plaket

Kongrede önceki yillarda Alasehir Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetim ve denetim kurullarinda görev alan üyelerle, kooperatif çalisanlarina mevcut yönetim tarafindan tesekkür plaketleri verildi.

Kongreye katilan ortaklara da battaniye hediye edildi.
Kaynak: İHA