Direksiyon Dersine Yetismeye Çalisirken Kazaya Karisti

DÜZCE – Düzce’de alacagi kamyon ehliyeti için direksiyon dersine yetismeye çalisan motosiklet sürücüsü önüne kontrolsüzce çikan minibüse çarpti. Çarpisma ani kask kamerasina yansirken, motosiklet sürücüsü o anlari anlatti.

Direksiyon Dersine Yetismeye Çalisirken Kazaya Karisti
Kaza, dün Düzce sehir merkezinde bulunan Kuyumcuzade Bulvari üzerinde meydana geldi. Bulvar üzerinden D-100 karayolu istikametine ilerlemekte olan Mustafa Yildiz kontrolündeki 81 AC 557 plakali motosiklet, Mert A. idaresindeki 06 FB 5305 plakali Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ait minibüse çarpti. Çarpismanin etkisiyle yola savrulan sürücü Yildiz, çevredeki vatandaslarin yardimiyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Kol, bacak ve köprücük kemiginde ezilmeler olusan Yildiz’a, 7 gün is göremezlik raporu verildi.



“Sinyal vermeden kontrolsüzce yola atladi”

Kontrolsüzce yola çikan minibüsü korna çalarak uyarmaya çalistigini ancak uyarilara ragmen aracin ilerlemeye devam ettigini aktaran motosiklet sürücüsü Mustafa Yildiz, “Kamyon ehliyeti için direksiyon dersine gidiyordum. Motorumla ilerlerken Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait aracin sürücüsü hiçbir sekilde sinyal vermeden kontrolsüzce yola atladi. Kendi imkanlarimla yavaslamaya çalistim. Kaçmaya çalistim ama kaçtigim yöne dogru ilerledigi için maalesef duramayip araca çarptim. Ayni zamanda da korna çalmama ragmen durmadi. Sonrasinda olayin soku ile çok bir sey hatirlamiyorum. Hemen hastaneye kaldirildim. Kirik olmadigini ögrendim ama ciddi ezikler olusmus. Karsi taraftan da dönüs alamadim. Bazi seyler bu kadar basit olmamali. Çünkü motorcu ve bisikletliler trafikte her zaman var. Sürücülerin daha hassas daha ileri görüslü olmalarini cidden rica ediyorum. Trafikte bizde variz lütfen bizi de görün. Çok bir sey istemiyoruz. Sürücüler sadece sinyal verin, aynalariniza bakin motorculari fark edin istiyoruz” seklinde konustu.



Kaza kask kamerasina saniye saniye yansidi

Kaza ani ise motor sürücüsü Mustafa Yildiz’in kask kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde; motosikletin, kontrolsüzce yola çikan minibüse çarpma ani yer aldi.
Kaynak: İHA