Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Sire Pazari Esnafimizla Her Zaman Istisare Halindeyiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Sire Pazarini ziyaret ederek esnaflar ve kayisi üreticileriyle bir araya geldi.

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Sire Pazari Esnafimizla Her Zaman Istisare Halindeyiz'
Sabahin erken saatinde, pazarin en canli oldugu dakikalarda Sire Pazarina giden Baskan Sadikoglu, esnafi tek tek dinleyip, talepleri not aldi.

“Her zaman istisare halindeyiz”

Sire Pazari esnafi ile her zaman istisare halinde olduklarini belirten Sadikoglu, “Kayisi, Malatya’mizin en degerli tarim ürünü. Sadece ilimiz için degil ülkemiz için de ekonomik olarak stratejik ürünler arasinda. En önemli ihracat ürünümüz. 2022 yilinda 76 bin ton kuru kayisi ihracatina karsilik 402 milyon dolar gelir ede ettik. Bu rakam kent ekonomimiz için önem arz ediyor. Kayisi ekonomisinin merkezi olan Sire Pazarini ziyaret ediyoruz. Burada bulunan esnafimiz, ihracatçimiz, üreticimiz bizlere yakin ilgi gösteriyorlar. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak sire pazari esnafimizla her zaman istisare halindeyiz. Yasadiklari sorunlari basin araciligi ile yerelde ilgili yerlere ilettik. Genel manada sektörlerimizin yasadigi tüm sorunlari hazirladigimiz dosyalar ile çati kurulusumuz TOBB’a ve ilgili bakanliklara ilettik, iletmeye de devam ediyoruz” dedi.

Ziyarette, Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çetin, Meclis Üyeleri Faruk Titiz, Mustafa Eroglu ve Ekrem Akbas da yer aldi.
Kaynak: İHA