Bakan Çavusoglu Açiklamasi 'F16 Modernizasyonu Ve Yeni F16 Alinmasi Gündemimizin Önemli Maddeleriydi'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile görüsmesi sonrasinda yaptigi açiklamada, "F16 modernizasyonu ve yeni F16 alinmasi gündemimizin önemli maddeleriydi" dedi.



Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu resmi temaslari kapsaminda geldigi ABD’de Disisleri Bakani Antony Blinken ile bir araya geldi. Görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenleyen Bakan Çavusoglu, ABD’li mevkidasi Blinken ile verimli bir görüsme gerçeklestirdiklerini söyledi.

Görüsmenin ana gündem maddelerinden birinin ABD’den alinmak istenilen F16’lar oldugunu belirten Bakan Çavusoglu, "F16 modernizasyonu ve yeni F16 alinmasi da gündemimizin önemli maddeleriydi" dedi.



"Isveç su an için yolun basinda bulunuyor"

Konusmasinda Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyeliginden de bahseden Bakan Çavusoglu, "Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyeligini ele aldik. Biz Türkiye olarak bugüne kadar atilan adimlari olumlu karsiladik. Isveç su an için yolun basinda bulunuyor. Isveç ve Finlandiya’nin NATO üyeligi için üçlü bir ahidname imzaladik burada hangi adimlarin atilacagi belli" açiklamasinda bulundu.

Bakan Çavusoglu, ABD’li mevkidasi Blinken’a ABD’nin Türkiye-Yunanistan ve Kibris iliskilerinde dengeli olmasi gerektiginin bir kez daha hatirlatildiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA