Alanya'da Ocak Ayinin Günesli Havasinda Deniz Keyfi Yasadilar

Antalya’nin Alanya ilçesinde Ocak ayinda günesli havayi firsat bilenler sahile akin etti. Büyük dalgalara aldiris etmeyen yabancilar denize girerken, yerli vatandaslar ise kumsallarda ailesi ve arkadaslariyla günesin tadini çikartti.

Alanya'da Ocak Ayinin Günesli Havasinda Deniz Keyfi Yasadilar
Yurt genelinde sicakliklarin düsmesiyle soguk hava etkisini gösteriyor. Antalya’nin Alanya ilçesinde günesin kendisini göstermesiyle sahillerde yogunluk dikkatlerden kaçmadi. Ilçenin yüksek kesimlerinde kar yagisi gerçeklesirken, sahil bandinda da vatandaslar günesin tadini çikartti. Hava sicakliginin 17, deniz suyu sicakligi ise 17,8 olarak ölçüldügü kentte, birkaç gündür süren bulutlu havanin yerine günesin yüzünü göstermesiyle yerli ve yabanci onlarca vatandas dünyaca ünlü Kleopatra Plaji’na adeta akin etti. Sahildeki yogunlugun yani sira, büyük dalgalara ragmen denize girenlerin oldugu görüldü.

Denize girenlerin genellikle yabanci vatandaslar oldugu dikkat çekerken, yerli vatandaslar ise günesin tadini çikartti. Ailesi ve arkadaslariyla sahile gelenlerin ise kumsallarda sohbet ederek vakit geçirdigi görüldü.



"Günes açtiktan sonra herkes buraya akin ediyor"

Kleopatra Plaji’nda isletmecilik yapan Özkan Simsek, "19 Ocak 2023 tarihinde su anda 17 derecelik bir sicagin altindayiz. Yüksek kesimlere kar yagdigini görüyoruz fakat günesli havanin ve denizin tadini yerli ve yabanci vatandaslar çikartiyorlar. Günesli hava oldugu sürece yabancilar sürekli denize akin ediyorlar. Ayrica deniz bugün dalgali olmasina ragmen denize girenler var. Havanin sadece günes açmasi önemli. Günes açtiktan sonra herkes buraya akin ediyor. Yerli vatandaslar da gördügünüz gibi aileleriyle birlikte günesli havanin tadini çikartiyor" dedi.

Kaynak: İHA