Protez Bacakla Hayata Tutundu

Rize’de hastaligi yüzünden ayagi kesilen 58 yasindaki Köksal Sagir, protez bacakla tekrardan yürümeye basladi.

Protez Bacakla Hayata Tutundu
Rize merkeze bagli Hamzabey Mahallesi Zincirli Sokak’ta yasayan 58 yasindaki Köksal Sagir’in seker hastaligi nedeniyle sol bacagi kesildi. Bacagi kesilen Sagir, yürümeye devam etmek istediginden dolayi protez bacak taktirmak için hastanelere basvurdu. ancak maliyetini karsilayamamasi üzerine Karadeniz Artvinliler Dernekler Birligi baskani Hamza Teke ile birlikte AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici’nin yanina giderek protez bacak için yardim istedi. Tekrardan yürümek için yanip tutusan Köksal Sagir’in protez bacak içir yardim talebi olumlu sonuçlaninca protez bacak takilarak tekrardan yürümeye basladi.

Kendisine protez bacak takildigi için mutlu oldugunu belirten Köksal Sagir, "Bana ayagim kesildigi için verilen sakat maasi bin 200 TL ama protez ayak içinde benden 18 bin TL para istediler. Paramiz olmadigi için de Hayati Yazici’dan yardim talep ettik. Sagolsunlar yardimci oldular ve sonrasinda da protez bacak alindi. Takilali da 2 gün oldu. Protez bacaktan dolayi mutluyum" ifadelerini kullandi.

"Köksal agabeyi de bu sikintidan kurtardik"

Protez bacagin takilmasi ile ilgili yasanan süreci anlatan Karadeniz Artvinliler Dernekler Birligi baskani Hamza Teke, "Köksal agabeyle birlikte oturduk, istisaremizi yaptik. Daha sonrasinda Köksal abiyle birlikte SSK’ya baktik hastaneyi baktik. Fiyat çikardilar bize, fiyat da biraz yüksek olunca biz de bu olayi tasidik Hayati Yazici’ya. Çayeli’nde il baskanimiz, ilçe baskanlarimiz hepsi bir aradayken gittik konuyu görüstük. Köksal Agabey’i de aldik gittik hemen görüstük. Hayati bey ilgilenecegini söyledi ve ilgilendi. Süreç öyle devam etti. 15-20 gün öncede tedavilerini yaptirdi, bacagi da takildi. Köksal agabeyi de bu sikintidan kurtardik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA