Tosya Yarenleri 2023 Yili Ilk Ocagini Kastamonu Ilçe Belediye Baskanlarina Yakti

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde faaliyet gösteren Tosya Ahi ve Yaren Dostlari Dernegi ve Tosya Yaren Meclisi bu hafta Kastamonu ilçe Belediye Baskanlari ve Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskani ve yönetimini misafir etti.

Tosya Yarenleri 2023 Yili Ilk Ocagini Kastamonu Ilçe Belediye Baskanlarina Yakti
Yaklasik 10 yildir basarili çalismalari ile Tosya kültürün farkli bir ivme kazandiran Tosya Ahi ve Yaren Dostlari Dernegi Tosya Yaren Meclisi üyeleri, bu hafta Yaren ocagini Kastamonu Ilçe Belediye Baskanlari için yakti.

Programa Tosya Kaymakami Suat Hatam, Belediye Baskani Volkan Kavakligil, Tasköprü Belediye Baskani Abdullah Çatal, Çatalzeytin Belediye Baskani Ahmet Demir, Agli Belediye Baskani Sahin Çolak, Ihsangazi Belediye Baskani Hayati Saglik, Seydiler Belediye Baskani Mehmet Erdogan, MHP Kastamonu Il Baskani Emre Sahin ve parti yönetimi, MHP Tosya Ilçe Baskani Suat Bazlamaçci ile çok sayida misafir katildi.

Yaren Küçük agasi Ismail Bazlamaçci’nin yaktigi yaren meclisi misafirlerin selamlama töreni ile basladi.

Çay ikraminin ardindan dönem Bas agasi Ferhat Minareci tarafindan misafirlere Yaren ve Yarenlik hakkinda bilgi verildi.

Amaçlarinin glnk ve göreneklerini, unutulmaya yüz tutmus kültürel degerleri genç kusaklara yasayarak aktarmak oldugunu belirtti.

Orta oyunlari ve folklor gösterileri ve Erol Sevdi’nin icra ettigi canli müzik sunumlari esliginde misafirler hosça vakit geçirdiler. Davetlilerin orta oyunlari ile folklor gösterilerine misafirlerde katildi.

Ayrica yarenler, Tosya Çiftetellisi ve çesitli folklor oyunlari srgilyrk, büyük alkis topladi.

Yemek ikraminin ardindan Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil IHA muhabirine yaren meclisi ile ilgili degerlendirmede bulundu ‘Tosya Yaren meclisinin ve bizlerin bu gece çok özel misafirleri var. Yaklasik on yildir faaliyetlerini sürdüren Tosya Yarenlerine biz belediye olarak her zaman destegimizi verdik ve vermeye de devam edecegiz’ ’dedi.

Yaren Meclisi Tosya Ahi ve Yaren Dostlari Dernegi baskani Ferhat Minareci’nin yaptigi tesekkür konusmasi ile sona erdi. Cezayir Marsinin esliginde misafirler ugurlandi.
Kaynak: İHA