Bayburtlu Esnaf Kar Yagisi Altinda Paspas Yikayarak Araç Temizligi Yapti

Bayburt’ta firinci esnafi olan Bünyamin Pala ve taksici Muhsin Söylemez, kar yagisi altinda soguk havaya aldiris etmeden hortumla paspas yikayip araç temizligi yaptilar.

Bayburtlu Esnaf Kar Yagisi Altinda Paspas Yikayarak Araç Temizligi Yapti
Yagan kara aldiris etmeyerek soguk havayi umursamayan firinci Pala, firinin paspasini dükkaninin önünde yikayip, temizlenmesi için bir güzel firçaladi. Kar yagisinin ardindan depodaki haliyi çikaran Pala, halinin tozlandigini görünce tozlu haliyi firinina sermek istemedi. Pala, soguk havaya ve etraftakilerin sözlerine aldiris etmeden haliyi yikamak üzere ise koyuldu.

Onu gören taksici Muhsin Söylemez ise Pala’dan hortumu alarak taksisinin üzerinde bulunan karlari islatarak araba firçasiyla süpürmeye basladi.

Etraftan geçen vatandaslar ise gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemedi. Yine civardaki esnaf Gökhan Özay ise arkadaslarinin sogukta islerini çabucak bitirmesi için esnaf arkadaslarinin yardimina kostu.

Hortumu tutarak araç temizligine yardim eden Özay, "Yazin durdu durdu kisin araba yikamaya basladi.

Muhsin abi yazin durup kisin araba yikiyorsun masallah" diyerek yardimini sürdürdü.

Firindan ekmek almaya gelen bir vatandas ise, "Hava soguk degil mi, bu vatandaslar ne yapiyor" sorusuna, "Hava soguk degil, ne sogugu bu hava soguk mu? Sicak hava var, sifirin altinda sicaklik su an. Eksi 5 derece hava ama hiç soguk degil, gayet sicak hava. Bu vatandas kar altinda paspas yikiyor, yerlerdeki karlari eritiyor. Bayburtlular aliskin soguk havaya" diyerek yüzlerde tebessüm olusturdu.
Kaynak: İHA