Baglar Belediyesi Firsatçilara Göz Açtirilmadi

Diyarbakir’in Baglar Belediyesi Zabita Ekipleri, fiyat firsatçiligi yapanlara yönelik denetim gerçeklestirdi. Zincir marketlerin de yer aldigi gida tedarikçilerine etiket kontrolü yapan ekipler, firinlari gramaj, okul kantinlerini de hijyen ve kalite denetiminden geçirdi.

Baglar Belediyesi Firsatçilara Göz Açtirilmadi
Özellikle dar gelirli vatandaslarin yasadigi bölgelerden gelen sikayetler üzerine Baglar ilçesinin genelini çevreleyen çok amaçli denetim çalismasi gerçeklestirildi.

Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu’nun talimatiyla ilçenin dört bir tarafina dagilan zabita ekipleri, gida tedarikçilerine yönelik ani baskinlar yapti. Zincir marketler, et marketler, kasaplar, firinlar ve okul kantinleri tek tek denetlendi.

Son kullanma tarihlerinden fiyat ve etiket kontrolü ile hijyen ve çalisma kosullarina kadar bir çok alanda denetimler yapilarak, tespit edilen ihmaller için yasal süreç baslatildi. Vatandaslari hem maddi olarak magdur eden hem de saglik kosullarini hiçe sayan isletmeler uyarildi.

Halkin magdur edilmesine yönelik tutum ve davranislara müsamaha göstermeyeceklerini vurgulayan Beyoglu, "Bizim niyetimiz ceza vermek degil, vatandaslarimizin magdur edilmesinin önüne geçmektir. Isini dogru yapan esnafa saygimiz sonsuzdur. Bu çalismalarla ayni zamanda isini düzgün yapan ahlakli ve prensipli esnafimizi da koruyoruz. Kimsenin vatandaslarimizi magdur etmeye hakki yok. Denetimlerimiz kararli bir sekilde devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA