SÜ'de 'TEKNOFEST 2023 Ögrenci Bulusmasi' Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Gençlik Vadisi Koordinatörlügü tarafindan “TEKNOFEST 2023 Ögrenci Bulusmasi” düzenlendi.

SÜ'de 'TEKNOFEST 2023 Ögrenci Bulusmasi' Düzenlendi
Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörlügü tarafindan Müze Binasinda gerçeklestirilen TEKNOFEST 2023 Ögrenci Bulusmasina Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Çiftci, Teknoloji Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sakir Tasdemir, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Mehmet Hamurcu, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

“Amacimiz, üniversitemizi temsil edecek takimlari desteklemek”

SÜ Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Hakan Terzioglu, “Gençlik Vadisi Koordinatörlügü, amaç itibariyla sadece TEKNOFEST’i kapsayan bir yapiya sahip degil. Üniversitemizi, ulusal ve uluslararasi alanda temsil edecek tüm takimlarimiza, arkadaslarimiza, paydaslarimiza hizmet vermek amaciyla fiziksel ve teknik destekleri kapsayan bir yapi içerisinde kurulan bir Koordinatörlük aslinda. Temel amaci ögrenci olan, ögrencinin gelisimi olan, bu anlamda ilerleyen bir Koordinatörlük olmasindan dolayi ismini Gençlik Vadisi ifadesini koyarak gelisimi göstermesi adina tercih edilen bir yapi” dedi.

“Gençlerimizin hayallerinin pesinden gittik”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da, “Gençlerimizin hayallerinin pesinden gittik. Bu topraklarin evlatlari, onlarin pesinden giden idarecilerin olmasi önemli. Bize verilen görev içerisinde en iyisini yapmanin gayretindeyiz. Hedefimiz, idealimiz bir eser birakmak. O eser, bizim için sadece bir seyler üretmek degil. Üretim kültürünü asilamak. Bizim için en kiymetli eser de yetistirdigimiz özgüvenli gençler. Gençlerimize bugünü degil, gelecegin de sistematik sekilde kurularak kisilere bagli kalmadan belirli sistemler içerisinde bilim ve irfaniyla birlikte yetisen bir Kampüs alaninin olmasi için çabaliyoruz” diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Aksoy, “Basarilar sistematik olsun istiyoruz. Kisiye göre degismesin. Bizim gelecegimiz, ögrencilerimiz! Selçuk Üniversitesi olarak biz, sizlerin gelecegine sistem kuruyoruz. Geleceginizi asama asama planliyoruz. Bizi biz yapan milli ve manevi degerlerimize, Türk Islam ideallerine, hem kültürüne sahip çikip hem de teknolojisine sahip çikan nesillere ve projelere yatirim yapiyoruz. Gençlik Vadisi altyapisiyla birlikte kurdugumuz stanttan ögrencilerimizin gelis gidisine, yemekten konaklamaya kadar artik daha sistematik, daha koordineli, ögrencisinin ve akademisyeninin daha fazla yaninda olan üniversite yolunda ilerliyoruz” ifadelerini kullandi.

Programin sonunda TEKNOFEST sürecine destek veren akademik ve idari personele tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA