Kusadasi'nda Yenileme Çalismalari Sürüyor

Kusadasi Belediyesi tarafindan kent genelinde baslatilan hizmet ve yatirim seferberligi hiz kesmeden sürüyor. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Eski Kusadasi olarak adlandirilan Hacifeyzullah, Dag ve Camiatik Mahallelerinin yani sira Cumhuriyet Mahallesi’ndeki alt ve üst yapiyi yenileme ve Tütüncüler Kavsagi’ndaki yol genisletme çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Kusadasi'nda Yenileme Çalismalari Sürüyor


Alt ve üst yapiyi yenileme çalismalarinda Fen Isleri Müdürlügü ekipleri 7/24 esasina göre çalisarak yol yapim, bakim ve onarim islerini kisa süre içerisinde tamamliyor. Belediye Baskani Ömer Günel’in göreve gelmesinin ardindan yapilan uzun vadeli planlamalar ile kentin sorunlarini kalici olarak çözmek amaciyla yasama geçirilen çalismalar Kusadalilar tarafindan memnuniyetle karsilaniyor.

Türkmen, Davutlar ve Ikiçesmelik Mahallelerinden sonra yenileme çalismalarinin son adresi olan Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 50 bin metrekarelik alanda yürütülen çalismalarla bölgenin içme suyu ve yagmur suyu hatlari ile elektrik, internet ve telefon altyapilari ilgili kurumlarca iyilestirildi. Dogalgaz dagitim firmasi tarafindan da bölgeye dogal gaz hatti dösendi. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri ise altyapi çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan üst yapi çalismalarina basladi.

Eskiyen kilit parke taslarinin söküm islemi tamamlandi. Zemin iyilestirme çalismasi da yapilan sokakta bordür imalatina baslandi. Kaldirimlarin da yenilenmesinin ardindan sicak asfalt dökülecek.

Kusadasi Belediyesi tarafindan trafik yogunlugunu azaltmak ve kent sakinlerine daha konforlu bir ulasim imkani saglamak amaciyla Tütüncüler Kavsagi’nda baslatilan yol genisletme çalismalarindaysa sona yaklasildi. Yolun genisligini 7 metreden 10,5 metreye çikarmak için gerçeklestirilen çalismada, alana 90 metre uzunlugunda istinat duvari örüldü. Ilgili kurumlarca altyapisi da yenilenecek olan Tütüncüler Kavsagi’na 300 metrekare kaldirim yapilacak. Aydinlatma sistemi de degisecek olan baglanti yolunda bölge sakinlerinin karsidan karsiya güvenli geçisini saglamak amaciyla yaya kaldirimi olacak. Genisletme çalismalari tamamlandiginda 2 inis ve 1 çikistan olusacak olan Tütüncüler Kavsagi’nin içerisinde bulundugu 424’üncü sokaga 2 bin 600 metrekare sicak asfalt serimi gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA